Marmara Denizi'nde yayılmaya başlayan Deniz salyası Türkiye gündeminde yerini korumaya devam ediyor. 

Son aylarda Marmara Denizi genelinde görülen ve deniz salyası olarak da adlandırılan müsilaj tehlikesi devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı birçok ekip belirnenen noktalarda temizleme çalışmaları devam ederken, deniz salyasının görüldüğü yer sayısı da artıyor.

AKSU ÇAYI YILLARDIR KİRLİ
Bilindiği üzere Kahramanmaraş’ın özel konumu nedeniyle endüstri alanlarının daha çok akarsular içerisinde yoğunlaşması, bunun yanı sıra fabrika yöneticilerinin de akarsuları evsel ve endüstriyel atıklar için bir araç gibi görmesi Aksu Çayı’nı aşırı derecede kirletildiğini herkes biliyor.

Yıllardır kirlilikle boğuşan Aksu Çayı'na bir türlü çözüm bulamayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KASKİ ekipleri buradaki çayı temizlemek yerine Marmara Denizi'nde “müsilaj” olarak adlandırılan deniz salyasının temizliği için iki aracı görevlendirdiği öğrenildi.

ÇOK SAYIDA ARAÇ MÜDAHALE EDİYOR
Bu çerçevede, “müsilaj” olarak adlandırılan deniz salyası temizliği için çok sayıda personel ve araç Marmara'ya sevk edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesine tahsis edilen personel ve araçlar İstanbul’da çalışmaya başladı.

Deniz yüzeyinde tabaklaşan organizmalar, zorlu çalışmaların sonunda toplanılarak bertaraf ediliyor. Çalışmaların ihtiyaç duyulan bölgelerde kıyı hattı boyunca devam edeceği bildirildi.

KAHRAMANMARAŞLILAR TEPKİLİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen konu sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu. Kahramanmaraşlı vatandaşlar sosyal medya üzerinden yaptıkları yorumlarda Aksu çayının temizlenmesinde ümitli olmadıklarını ifade ederek, "Marmaraya gidene kadar Aksu Çayını temizleseydiniz daha iyi olurdu. Aksu Çayı zehir akıyor, siz önce bizim buradaki kirliliği temizleyin sonra orayı temizlersiniz" şeklinde paylaşım yaptılar.