Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları ve iç döşeme çalışmaları tamamlanan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi hizmete açıldı. Müzenin açılışına; Yedi Güzel Adam’ın hayatta bulunan Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve çok sayıda vatandaş katıldı. Böylece 3 yıllık dev bir çalışmanın ardından 169 yıllık tarihi lise Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi oldu.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nin açılışında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal'ın Kültür bakanı olduğu dönemde bir hederf belirledik. Dedik ki Kahramanmaraş'ı UNESCO'nun edebiyat sanat şehirleri yaratıcı şehirler ağına alalım diye. Vu bu bağlamda da çok önemli altlıklar oluşturduğumuz inancındayız. Dosyamızı çok güçlü hale getirmekteyiz. Yaklaşık 25 tane şehrimize kütüphane kazandırdık. İnşallah önümüzdeki günlerde belediye binasının önündeki 600 metre kare bilim teknoloji kütüphanesi ve diğer kütüphanelerin açılmasıyla beraber bu konuda en önemli belediye konumuna geldik. Bu yolda yaptığımız eğitim alanında ki çalışmalarla çok önemli adım attığımızın inancındayız. Sadece Kahramanmaraş'ımızın yansımasını müzelerle değil, o kadim medeniyetinde şehrimizin ecdadın bize emanet etmiş olduğu tarihi eserleri, çarşıları restore ederek bunu günyüzüne çıkartma gayreti içindeyiz. Kahramanmaraş artık tüm dünyada Türk medeniyetinin çok önemli köklü bir merkezi olduğu algısını oluşturmuştur.  Allah'a hamdolsun bugün çok mutlu bir günümüz. Bugün burada tarihe not düştüğümüze inanıyoruz. Kahramanmaraş’a edebiyatın dünyada en güzel sergilendiği bir hizmeti sunmaktayız. Yedi Güzel Adam Edebiyet Müzemiz Kahramanmaraş'ımıza hayırlı olsun. Yeni dönemde de Hayrettin Güngör'ün daha önemli çalışmalar yapacağı inancındayım. Hamdolsun Kahramanmaraş'ımızı her alanda büyütmek için yoğun bir gayret gösterdik" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör açıklamasında, "Şehirlerin hafızası vardır, şehirlerin tarihi vardır, şehirlerin kimliği vardır. Kahramanmaraş'ımızın her alanda olduğu gibi kültürel miras konusunda da önemli bir zenginliği var. Bugün burada Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdik. Bu vesileyle bu müzeyi kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tabi bu mirasımızı kadim tarihimizin, şehrimizin mirasını korumak, yaşatmak, gelecek nesillere bırakmak bizim önemli görevlerimizden biri. Biz geçmişimizi hatırlamazsak, geleceğe aktarmazsak, geleceğimizi inşa edemeyiz. Burada şehrimizde şuana kadar hem Büyükşehirimizin hem Kültür Bakanlığı'mızın desteğiyle, ilçe belediyelerimizin önemli ölçüde restorasyon çalışmaları var, faliyetleri var. Fatih Erkoç Başkanımızın ifade ettiği gibi ÜNESCO kültürel mirasına İnşallah şehrimizi, şiir ve edebiyat dalında tescil ettirdiğimizde, şehrimizin bu potansiyelini hem ulusal hem uluslararası tanınırlığını elde etmiş olacağız. Biz bu yapılan alt çalışmayı İnşallah tescile kadar bunun takipcisi olarak, bu şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise konuşmasında: ''Bugün böyle bir eseri ilimize kazandırdığı için Büyükşehir Belediyemize, Milletvekillerimize ve bütün katkısı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Artık dijital çağda, bütün dünya çocuklarının birbiriyle alakalı rekabetçi olduğu dönemde gücümüzü artıracak husus, tarihimiz, edebiyatımız, kültürümüz ve maneviyatımızdır. Bu bizi çok daha güçlü yarınlara götürecek, edebiyatımızı şiirimizi burada yaşatacak önemli bir eser yapıldı. Bundan sonra hep beraber Kahramanmaraş’ın değerlerini toplumla paylaşarak gelecek nesillere aktarmalıyız'' ifadelerini kullandı.