Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan yüzlerce işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin-anlaşmasının masada bitmemesi nedeniyle Hizmet-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı yasa gereği sandık kurulup işçilerin iş yerinde grev oylama yapması kararı aldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak olan oylamada işçilerin oy kullanması için sandıklar kurulacak. Kurulan sandıklarda sabah erken saatlerinde oylarını kullanacak olan işçiler, akşam sandıkların açılmasıyla gerev kararı resmiyet kazanacak. İşçilerin büyük çoğunluğu greve gitmekte kararlı duruş sergiliyor.

AYLARDIR SÜRÜYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde Hizmet-İş Sendikası ile işveren Büyükşehir Belediyesi arasında geçtiğimiz günlerde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve grev kararı alındı. Taraflar masada anlaşamadı ve sözleşmenin yasal süreci tamamlandı.

YASAL SÜREÇ BİTTİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan yüzlerce işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Alınan bilgiye göre; Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz ve beraberindeki heyet dün 4 saate yakın Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'le anlaşma zemini aradı. Daha önce kamuoyuna duyurulan 122,5 TL olan günlük ücrete Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından sadece 1,5 TL zam önerisinde bulundu. Hizmet-İş Sendikası bu teklifi gülünç bularak masadan kalktı. Yasal süreç olarak Perşembe (Yarın) saat 09:00 ve 14:30 saatleri arasında kurulacak sandığa işçiler greve gidip gitmeyeceklerini oylayacaklar. İşçilerin bu oylamada haklarını almak adına grev yönünde oy kullanacakları biliniyor. Sandık kurulacak ve son sözü işçiler söyleyecek.

İŞKUR İLANI YAYINLANDI
Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek grev oylamasına ilan yayınlayan İŞKUR, "İsmetpaşa Mahallesi, 10. Sokak Öztürk Apartmanı Kat: 2 No:19/6 adresinde buunan Akbel Toprak Ürn. Tem. Hiz. Taş Mat. Tan Bas. Yay. Org. İnş. San. Tic. A.Ş. işyerinde çalışan işçilerin Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne müraacatları üzerine, 6356 sayılı yasaya göre Hizmet İş Sendikasınca grev uygulaması yapılıp yapılmaması konusunda 18.03.2021 tarihinde 09:00-14:30 saatleri arasında Kahramanmaraş Fuar Merkezi Adana yolu üzeri 3. km. Dulkadiroğlu Kahramanmaraş adresinde grev oylaması yapılacaktır. Grev oylamasına katılacak işçilerin kimlikleri ile beraber gelmesi ve Covid-19 tedbirlerine uyması zorunludur. Oylamada "Mavi renk üzerine Greve Hayır" ; "Kırmızı renk üzerine Greve Evet" olarak renklendirilmiş pusulalar kullanılacaktır." diye belirtildi.