Kahramanmaraş'a kara kış geldi.

Haftalardır duyurusu Meteoroloji tarafından yapılan yağış, dün başladı, dün akşam saatlerinde de etkisini artırdı.

Yağışla birlikte Kahramanmaraş trafiği kilit haline gelirken, Perşembe gününe kadar yağmurun orta kuvvetli rüzgarla birlikte şiddetini artıracağı belirtiliyor.

BARAJLAR DOLMAYA BAŞLADI
Aralıklı sağanak, yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması beklenen Kahramanmaraş'ta, barajlar da yavaştan dolmaya başladı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların gece saatlerinden sonra (bölgenin batısı hariç) yerel olmak üzere kuvvetli olması beklenmektedir. Adana il geneli, Mersin'in (Tarsus ve Çamlıyayla) ilçeleri ve Kahramanmaraş'ın (Andırın ve Türkoğlu) ilçelerinde yağışların zaman zaman çok kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette eseceği, kıyı kesimlerde ise yer yer kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR
Yapılan son değerlendirmelere göre; Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Mersin il merkezi, Kahramanmaraş’ın kuzey ve doğu ilçeleri (Göksun, Afşin, Elbistan, Nurhak, Ekinözü, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Pazarcık) kuvvetli (21-50 Kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Mersin ilinin doğu ilçeleri (Tarsus, Çamlıyayla), Adana il geneli ile Kahramanmaraş’ın güney ve batısında (Andırın, Türkoğlu) çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

(Kaynak: Kanal Maraş)