Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildiği Mart 2019'dan bu yana şehir için yaptığı icraatlarla değil, kriz zamanlarındaki skandallarıyla gündeme gelen AK Partili Hayrettin Güngör artık vatandaşları çileden çıkarttı.

Yerel seçimlerin ardından 2,5 yıl geçti. Adalet, eşitlik ve hizmet vaadiyle yönetime gelen Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi ise onlarca işçiyi ekmeğinden etti; kadrolaşma ve rant iddialarıyla adını duyurdu.

Göreve geldiğinden bu yana Kahramanmaraş'a yapmadığı hizmetlerle adından söz ettiren ve halkın tepkisini çeken AK Parti'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e bir tepki de Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne bağlı Bostanlı Mahallesi sakinlerinden geldi.

BU MAHALLEYE GİREMEZLER TEPKİSİ

Bostanlı Mahallesi sakinleri gerek yollarının gerekse diğer hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmadığını söyleyerek tepkilerini pankart açarak tepkilerini dile getirdi. Mahalleye hizmet edilmediğini dile getiren vatandaşlar muhtarın evine pankart asarak, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan Bostanlı Mahallesi'ne giremez" şeklinde pankart hazırlatıp astılar.

TEPKİLERİ İÇİN TOPLANDILAR

AK Parti Andırın İlçesi Bostanlı Mahallesi Başkanı şunları söyledi:

"Biz muhtar ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekillerinin yanına sürekli gittik, herhangi bir çözüm bulunamadı. Büyükşehir Belediyesi 60 metre asfalt yaptı, gerisi duruyor. Burası tozdan durulmuyor. Artık millet evinde yemek yiyemez hale geldi, balkonunda bile oturamıyor. Andırın Belediyesi'nden bu mahalleye parke çalışmasını bile göremedik. Mahalle halkı tepkilerini bana söylüyorlar bende gerekli mercilere durumu bildiriyorum ama nafile. Son olarak mahalle halkı bu pankartı asmak zorunda kaldı. Amacımız burada kimseyi tehdit etmek değil sadece yolumuzun yapılmasını istiyoruz."

Diğer bir vatandaş ise yaşının 74 olduğunu belirtip, "Ben AK Parti'ye oy veren bir kişiyim. Muhtara durumu bildiriyorum; Ancak muhtar  yapılmayacağını söylüyor. Cumhurbaşkanımızın bu işten haberi bile yok. Biz Cumhurbaşkanımızın duymasını istiyoruz. Sadece bu mahalleye hizmet istiyoruz. Evimizin yanından bile gidilmez oldu." diyerek serzenişte bulundu. 

MAHALLEDE YAŞANILAMAZ OLDU

Bostanlı Mahallesi'nde artık sağlıklı bir koşulda yaşanılmadığını ve beslenme konusundan şikayetçi olduklarını vurguluyorlar. Mahallede AK Parti'ye yüzde 90'a yakın oy çıktığını ve hizmet alamadıkları için bu pankartı muhtarın evine astıklarını söylediler.

Önümüzdeki günlerde hizmetin gelmediği zaman pankartı mahallenin girişine asacaklarını ifade eden vatandaşlar, "sesimizi daha yüksek bir şekilde duyurmaya çalışacağız. İnşAllah bir duyan olur. Zaten seçime fazla bir zaman kalmadı. Seçim zamanı geldiklerinde hepsiyle görüşeceğiz" dediler.

Belediye Başkanın seçimlerden önce kendilerini ziyaret ettiğini ve destek istediğini belirterek aradan 2.5 yıl geçmesine rağmen hizmet alamayınca böyle bir pankart asmak zorunda kaldıklarını ifade etti.