Kahramanmaraş'ta Sakarya Mahallesi Sakarya Caddesi'nde belediye temizlik görevlisi olarak çalışan üzeirnde bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilen H.S. hakkında açılan davada karar çıktı.

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada; Belediye temizlik işçisi olarak H.S., mesai saati içerisinde Sakarya Mahallesi Sakarya Caddesi'nde bir miktar uyuşturucuyla yakalanıp tutuklanmıştı. H.S., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılarak hazır bulunurken, sanığın avukatı da duruşmada yerini aldı. Savunma yapan sanık H.S., “Uyuşturucuyu kendim kullanıyorum satmıyorum” dedi.

Aynı davada bir diğer tutuklu sanık D.Ş. ise hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık D.Ş'nin uygulama noktasındaki polisleri görünce kaçmaya başladığını, yakalandıktan sonra aracında bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade ederek, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti veya sağlama" suçundan cezalandırılmasını talep etti

Mahkeme heyeti tarafından yapılan yargılama sonucunda tutuklu sanık H.S., 17 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdılırken, diğer sanık D.S. Sanık M.E. ise, 'uyuşturucu ticareti yapma' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası ve 25 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.