Kahramanmaraş'ta A.K. isimli kaının, Hatice B., isimli şahsın kendisini 25-30 bin TL dolandırdığını belirterek şikayette bulunması üzerine savcılık, 'Dini duyguları istismar edilmesi suretiyle nielikli dolandıcılık' suçundan soruşturma başlattı. Polis ekipleri tarafından şüpheli halk arasında 'üfürükcü hoca' olarak tabir edilen kişi gözaltına alındı.

Zor günler geçirdiğini ve kendisiyle mevlitte tanıştığını ifade eden A.K. ,"Bir mevlitte suratıma bakarak enerjimin kötü olduğunu hissettiğini söyledi. Daha önceden bir tanışıklığım yok. Seni Kur'an bitsinde okuyayım dedi. Senin ne sıkıntın var dedi. Ben de işte eşimle olan durumları anlattım. Bana numaranı ver sana ulaşacağım dedi. Ondan sonra numaralarımızı aldık ettik. Sonra beni aradı işte bana bir takım kağıtlar falan getirdi, kaşık falan getirdi. Sonra benden para talep etti. Ben de kendisine parayı verdim. Sonra eve gelmeye başlamıştı, dışarıda görüşmemek için. Ben de ona para verdikçe oda bana malzemeleri getirdi.

"MEZARLIĞA GİDİP KAŞIKLARI GÖMDÜK"
Sonra kaşıkları mezarlığa gömüleceğini söyledi. Bende mezarlığa gidip kaşık gömemiyeceğimi korktuğumu söyledim. Benimle beraber mezarlığa gelip kaşıkları gömdü. Ondan sonra işte bir takım sürekli paralar talep etti. Bende sürekli ziynet eşyalarımı satıp satıp ona verdim. En son artık param kalmadığında sen benim kızımsın işte ben senin için elimden geleni yapacağım. Benim bir kızım var sende ikinci kızımsın diyerekten benden sürekli paralar aldı.

"KAŞIK, CEVİZ, SABUN..."
En son işte ben İstanbul'a gitmiştim. İstanbul'dan bana gel, eşini seninle ayrılmaz edicem diyerek beni tekrar çağırdı. Bende param olmadığını söyledim. Ondan sonra gel hallederiz. Senin bir maaşın var, kredi çekeriz falan diyerekten ben 3 bin lirada kredi çekmiştim ozamanda. Her ödeme yaptığımda bana kaşık, ceviz, yazılı kağıt, sabun, kilit, mum ve atlet iç çamaşırı getirdi." dedi.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
Dolandırılan A.K.'nin avukatı Kazım Aslan yaptığı açıklamada "Bugün yaşadığımız olay sebebiyle Serintepe Polis Karakoluna gelerek şikayette bulunduk. Müvekkilim malasef bir dolandırıcı tarafından dolandırıldı. Bu dolandırıcılıkta, müvekkilimin dini duygularını istismar edildi. Halk arasında üfürükçü diye tabir edilen, insanların dini duygalarıyla oynayarak, işte size büyü yapıyoruz, eşinizle aranız iyi olacak gibi vaatlerle müvekkilim dolandırılmak suretiyle kendisinden 2'şer 3'er bin liralık 4 parça şeklinde para alınmıştır. Bu konu ile ilgili biz yasal işlemleri başlattık. Şüpheli hakkında gerekli mecrilere ihbar ve şikayetlerde bulunduk. Sürecin takipçisi olacağız. Buradan vatandaşlarımıza tavsiyemiz bu tarz dolandırıcılara prim vermemeleri." ifadelerine yer verdi.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan H.B, çıkışta basın mensuplarına, ‘Ben bir şey yapmadım, ben mevlit okurum cenaze yıkarım’ dedi.

Kaynak: Kanal Maraş