Dar gelirli vatandaşlara ucuz konut yapmak amacıyla kurulan TOKİ’nin projelerindeki eksikliklere bir yenisi daha eklendi. AK Parti'nin seçim yatırımı olarak kullandığı Aksu Mahallesi yakınlarındaki TOKİ konutlarında alt yapı eksiklikleri başta olmak üzere birçok sorun yaşandığı öğrenildi. Doğalgaz olmadan vatandaşlara kullanıma sunulduğu ortaya çıktı. Konutlarda yaşayan vatandaşların doğalgaz yerine kömür kullanılması tavsiye edildiği öğrenildi.

Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattını şikayet yağmuruna tutan konut sahipleri, teslim aldıkları konuta doğalgaz yapılmamasını ve gerekçe olarak tren yolunu işaret eden vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

Hiç bir doğalgaz çalışması yapılmadığını dile getiren konut sahipleri, "Yerel yetkililer 'kömürlü yakıt yakacaksınız' diyor. Sitenin dibinde Aksu Mahallesi'nde ve doğu tarafından bulunan köyde dahi doğalgaz bulunurken, bu konutların hiçbirinde doğalgaz çalışması yapılmamaktadır." ifadelerini kullandılar.

Üvey evlat muamelesi gördüklerini belirten konut sakinleri; ''denizin altından tüneller yapan bu ülke değil mi? Ancak burası Maraş olunca mahrumiyet şehri maalesef, ne bir sahibimiz var ne de arayıp halimizi hatrımızı soran, seçim zamanı geldiğinde ortaya çıkan iktidar partisinin siyasetçileri seçim zamanı gelmeden halimizi hatrımızı sorsunlar. Seçim bitti Milletveli olanalr Ankara'ya gitti, Büyükşehir Başkanı da var mı yok mu belli değil. Elbet birgün o sandık önümüze gelir'' serzenişinde bulundukları görüldü.