Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ise alınan yürütmeyi durdurma kararına itiraz ederek yürütmeyi durdurma kararını kaldırtıp iptal kararını beklemeden Onikişubat Kaymakamlığının talimatı ile boşaltma kararına gidildi. 25 Mart 2020 sabah saat 08:00-08:30 sularında polis ve zabıta ekipleri eşliğinde teras tesislerinin tahliyesi gerçekleştirildi. Daha öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliyesi istenilen teras tesisleri milli emlaka ecrimisil olarak her yıl düzgün bir şekilde ödemesinin yapıldığını belirten işletme sahibi Zeki Çapar, ödeme makbuzlarının da kendisinde olduğunda belirterek yapılan tahliye işleminin hukuka ve vicdana aykırı olduğunu belirtti.

Mahkeme tarafından yürütme kararının reddi ile Teras Tesislerinde bugün sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve polis ekipleri eşliğinde giden ve tahliye işlemi sırasında rahatsızlanan Zeki Çapar ve ailesi gerginlik yaşadı.

Bunun üzerine Zeki Çapar şu açıklamalarda bulundu:

''Büyükşehir Belediyesi'nin kira bedelini 50 bin TL'den 400 bin TL'ye çıkarılması üzerine bizde kira bedelinin çok yüksek olduğunu bundan dolayı teras tesisleri olarak mahkemeye müracat ettik. Kira bedelinin 400 bin TL'ye çıkarılmasının keyfi tutum ve art niyet olarak davranılması, oysa ki kira artışının ancak TEFE ve TÜFE oranında zam yapılabileceğini bu şekilde kira artışına gidileceğini beyan ettik. Başkan Güngör ile anlaşamayacağımız için bizde mahkemeye başvurma kararı aldık. Şuan bu konuyla ilgili adli süreç devam ediyor. Mahkemenin sonucunu beklemeden sanki biz kamu malını işgal ediyormuşuz gibi bir algı yaratılarak Büyükşehir Belediyesi bize bu şekilde zorluk çıkartmaya çalışıyor. Biz adalete güveniyoruz. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bu işletmeyi 5 milyon dolarla kurdum. Çalmadım, çırpmadım ve çocuklarımın rızkını tamamen Kahramanmaraş halkına hizmet edilmek adına aynı zamanda istihdam sağlayarak karınca kararınca hemşehrilerime hizmet etmeye gayret ettim. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, benim şirketimin sözleşmesinin bitmesini fırsat bilip milli emlaktan burayı kiralamış. Şimdi ise usulsüz bir şekilde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi burayı kapatmaya çalışıyor. Millet can derdinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör mal derdinde. Bu oyunu kimler kurdu, buraya gelsinler ben buradayım. Halkıma hizmet ve istihdam ediyorum. Burayı arsa vasfıyken orman vasfına çevirmişler.

Burası arsa vasıflı (hazine) milli emlak müdürlüğüne bağlıdır. 2017'den 2020 yılına kadar milli emlaka ecrimisil olarak toplam 363 bin 760 TL kira bedeli ödedik. 4 dönüme 5 milyon dolar yatırım yaptım. Başkan Güngör, '5 milyon doları alacağım' diyor. Burayı kim alacaksa 15-20 gün sonra belli olacak. O Zaman, kim haklı kim haksız ortaya çıkacak. Cumhurbaşkanım büyük ihtimalle bir kayyum atar, gelir ve el koyar. Buradan hiç birşey kaldırımayacak. Adalete boynum kıldan incedir. Hiç kimseye müdahele etmiyoruz ve sürecin sonucunu bekleyip göreceğiz."