Olay, ilçeye bağlı Kayabaşı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'a yerleşen 43 yaşındaki Muhammed Kamal, (47) tek başına yaşamak için bir ev tuttu. Aradan geçen uzun zaman sonra arkadaşlarıyla bir süre sohbet eden Suriye uyruklu Kamal tekrar evine gitti. Arkadaşı Kamal'in gelmemesi üzerine endişelenen arkadaşı, evine gitti. Kapının kilitli olması üzerine penceren içeriye girdi. İçeriye girdiğinde Muhammed Kamal'in cansız bedeniyle karşılaştı.

Bunun üzerine durumu sağlık ekibi ile polis ekiplerine bildirdi.

Eve gelen sağlık ekibi yaptığı kontrolde Suriye uyruklu Muhammed Kamal'in hayatını kaybetmiş olduğunu tespit etti. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından Kamal'in cenazesi otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderilirken kesin ölüm sebebi, otopsinin ardından belirlenecek.

Komşusu Cemile Özkan, “Ben içeriden yemek hazırlıyordum insanların bağırma seslerini duydum ve dışarı çıktığımda Mahmut’un öldüğünü söylediler. Ben de, ‘ne ölmesi’ dedim ve ambulansı çağırttırdım. Ambulans da gelince öldüğü meydana çıktı. Evde yalnız yaşıyordu” diye konuştu.

BORU TAMİR EDERKEN DÜŞTÜ
Mahmut Kemal (47), evin tavanındaki gider borusunu tamir ederken dengesini kaybedip yere düştü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.