Toplantıya Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Emniyet Müdürlüğü Rütbeli personeli, Mahalle Muhtarları ve Suriyeli Kanaat Önderleri katıldı. 

Kahramanmaraş Polis Evi Lokalinde yapılan kahvaltılı istişare toplantısında ilde yaşayan Suriyeli Sığınmacıların problemlerinin tespiti, sosyal hayata adapte olabilmeleri kolaylaştırmak için yapılması gereken sosyal projeler, Asayiş ve Güvenlik Konusunda durum analizi ele alındı.

VALİ ÖZKAN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İlde Asayiş ve Huzur ortamının mevcut olduğunu, önemli bir olayın olmadığını belirterek, mevcut huzur ortamının teminine katkı sağlayan katılımcılara teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ise, İldeki güvenlik ortamının  sağlanmasında Mahalle  Muhtarlarlarına ve Suriyeli Kanaat Önderlerine büyük görev düştüğünü, gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ettiğini belirterek, Suriyeli Sığınmacıların kurallar dahilinde hareket etmesi, kural dışı hareket eden suriyeli sahısların kanaat önderlerince uyarılması gerektiğini, son yıllarda suriyeli sığınmacıların suç işleme oranlarının düşmesinden de memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Asayiş,Kom, Trafik ve Güvenlik Şube Müdürleri de katılarak, genel asayiş konusunda suriyelilerin durumu ele alındı. Suriyeli Kanaat Önderleri söz alarak, isteklerini ve Huzur ortamından memnuniyetlerini ifade etti.

Toplantıda, Suriyelilerin suça karışma oranındaki azalma, kimlik taşımanın önemi, kimlik kontrolleri, adres denetimleri, yapılan polis huzur uygulamaları, sosyal faaliyetler, uyulması gereren kurallar,  temenniler ve talepler konuşuldu.