Kahramanmaraş'ın en eski, en köklü caddelerinden biri olan sokakbaşındaki esnafların çilesi bir türlü son bulmuyor. 

Park edilen araçlardan dolayı çokca trafik olan Sokakbaşında Büyükşehir Belediyesinin Halk otobüsleri için bekleme alanı yapılması ve yolun bir tarafını sadece bu Halk otobüsleri için ayrılması trafiği tamamen çıkmaza soktu.

Sokakbaşındaki esnafların mağduriyetine sessiz kalmayan CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş buradaki esnaflarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi, "Buradaki esnaf arkadaşlar aradı bizleri davet etti sıkıntımız var diye, bizde buraya geldik. Tabi sokakbaşı eski sokakbaşı değil. Burada sadece 4 ya da 5 Türk esnaf kalmış, diğer iş yerlerinde olanlar Suriye'den gelen sığınmacılar. 

Sokakbaşındaki esnafların, vatandaşların bir isteği var, burayı öyle bir hale getirmişler ki sokakbaşını ikiye bölmüşler. Büyük bir alanı Halk otobüslerin geliş güzergahı olarak belirlemişler ve bizim her şeye aklı çalışan arkadaşlarımız koca Maraş'ta bula bula Sokakbaşının bu daracık ve en kalabalık trafik olan bu bölgeye getirmişler Halk otobüsleri için durak, bekleme alanı yapmışlar. 

Üzerinde bulunduğumuz yol sadece Halk otobüsleri için kullanılabiliyor bir tek gidiş açmışlar. Gidişinde diğer tarafına araç park edildiğinde trafik kilitleniyor. Burada bir vatandaşın durup alışveriş yapması veya insanların rahat bir biçimde bu alanda gidip gelmesi mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda büyük bir çalışma yapması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Esnaflar gerekli yerlere müracaat etmelerine rağmen hiç bir şekilde geri dönülmemesinden dolayı mağduriyetlerini dile getirdi.

Yolun ikiye ayrılmasında hiç bir mantık bulamayan esnaflar hiçbir vatandaşın durup alışveriş yapamadığını ve çokça zarara uğradıklarını bu durumun devam etmesi sonrasında buradaki işlerini bırakıp gideceklerini söyledi.