AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek sorununu öngöremedi. Sıcaklıkların yükselmesi ile Kahramanmaraş'ta kara sinek ve sivrisineklerde artış gözlendi. Kentin bazı noktalarında insan boyunca uzayan otların biçilmemiş olması, ilaçlamanın yapılmamış olması dikkat çekti.

Vatandaş tepkisini sosyal medyadan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e ilettiklerini ancak Güngör ve ekibinin sorunu çözemediğini söyledi. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "Hükümetimiz koronavirüs ile mücadele ederken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sivrisinek ile mücadele etmeyerek kenti kaderine terk ettiler." dedi.

VATANDAŞLAR ÇİLEDEN ÇIKTI
Kahramanmaraş'ta sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Sıcaklıkların artması ile haşere ve sineklerin çoğaldığı görüldü. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından Kahramanmaraş'ta sinek istilasına tepki gösterirken, belediyenin yeterli adımları atmaması ile çileden çıktı.

OTLAR KESİLMİYOR
Sosyal medyadan tepkilerini dile getirerek istilaya bir çözüm bulunmasını gerektiğini dile getiren vatandaşlar insan boyu otların budanmadığını gözler önüne serdi. Kentte yeterli ilaç yapılmadığını söyledi.