Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, çocuklarımızın hertürlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim öğretim sürdürmelerinin sağlaması amacıyla Kahramanmaraş İl merkezi ve ilçelerde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite kampüsleri dışında faaliyet gösteren yakın çevredeki umuma açık yerler ve bu alanların gidiş geliş istikametlerinde ve okul servis araçları üzerinde denetim uygulaması yapıldı.

Okul çevrelerinde bulunan Umuma açık yerler, park ve bahçelerde ve Okul Öğrenci servisleri denetiminde, şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan Denetim uygulamasında  değişik suçlardan aranan 8 şahıs yakalandı.

24.09.2018 Pazartesi günü 11.00-15.00 ve 21.00-23.00 saatleri arasında  Kahramanmaraş il geneli polis sorumluluk bölgesinde yapılan Okul Çevresi/ Okul servisleri Denetim uygulamasında;  Kahramanmaraş  İl Genelinde 122 polis ekibi ve 383 personelin katılımıyla Okul Çevresi/Okul servis araçları Denetim Uygulaması yapıldı. Denetim uygulamasında 2115 şahıs sorgulanırken,
298 araç kontrol edildi. 14 araca  değişik ihlallerden 1.945TL ceza tatbik edildi.
290 Okul ve çevresi kontrol edilmiştir.
209 Okul Servis aracı denetlenmistir.
385 umuma açık yer/park-bahçe kontrol edildi.
 Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Yaralama, Kayıp Şahıs ve Yoklama kaçağı gibi değişik suçlardan aranan 8 şahıs yakalandı.