Olay, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bugün saat 15.40 civarlarında Benim Çarşım durağının yakınlarında meydana geldi.

35 numaralı 46H 0143 plakalı otobüse, ellerinde çantalar bulunan yaşlı kadın ve adam binmek istedi. Otobüsün ön tarafı dolu olduğu için arka kapıdan otobüse binmek isteyen çift, arka kapıya gittiğinde otobüs şoförünün kapıyı açmadığını gördü.

Gelen tepki üzerine şoför, “Bu köy otobüsü değil yük otobüsü de değil git taksi tut” dedi.

S. B. A.'nın otobüsten inerken “Sizin kadar merhametsiz insanlar görmedim“ demesinin üzerine şoför, kadınla tartışmaya başladı.

Tartışma sokağa taşsa da kavgaya dönüşmeden son buldu.

Şoförle tartışan S. B. A. olayla ilgili olarak şunları dedi:

35 numaralı 46H 0143 plakalı araç durakta bekleyen bir yaşlı kadın ve bir yaşlı adama ellerindeki çantaları bahane ederek otobüse almadı. Bunun üzerine orada bulunan vatandaşlardan bir tanesi bu olaya tepki gösterdi. Adamın tepki göstermesi üzerine şoför sinirlenerek bana yaptığı gibi o vatandaş da hakaretler yağdırdı. Uzunca bir tartışmaları oldu buna rağmen o yaşlı insanlar yağmur altında durakta bırakıldı. Hatta şoför o adama istediğin yere gidip şikayet edebilirsin kameraya da el salla diye dalga geçti. 'Bu araç yük taşıma aracı değil gitsin kendini taksi tutsun benim de kendi haklarım var onları kullanıyorum' dedi. Vatandaş otobüse binmedi, otobüsün içerisinde ben de bulunuyordum. Otobüs oldukça kalabalık insanlar neredeyse üst üste gidiyorlardı. Başka duraklardan yolcu aldı 2 yaşlı insanın o yağmurda dışarıda kalmalarına dayanamayıp otobüsten inmem gereken duraktan dört durak öncesinden indim. İnerken de 'Sizin kadar merhametsiz insanlar görmedim' dedim. Otobüsten inip plakanın resmini çekerken şoför aşağı indi üzerime yürüdü. Orada bulunan esnaflar ve otobüs yolcuları aşağı inerek adamı tutmaya çalıştılar ama buna rağmen şoför bir sürü hakaretler yağdırarak üzerime yürüdü. Otobüste bulunan birisi olayları kameraya çekmiş, sokak ortasında şahsıma küfür ve hakaretler yağdırdı. Benim ise tek savunduğum yaşlı insanların yağmurda olmalarıydı ama adama bunu bir türlü anlatamadım. Buna rağmen adam üzerime yürüdü kamera görüntülerinde de görüldüğü gibi insanlar zor tuttu. Ben de belediyeyi arayarak plakasını verdim ve şikayette bulundum sonra karakola giderek şahsıma ettiği hakaretlerden dolayı kendisinden şikayetçi oldum.