Türkiye’nin köklü özel eğitim kurumlarından Özel Atakent Koleji Okulları’nda sancılı günler yaşanıyor. Kahramanmaraş'ta işletme hakkı verilen okul şubesinin kapatılacağı öğrenildi. Onlarca veli, gelecek yıl için ödenen taksit paraların iadesini isterken, sorumlular hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacakları belirtildi.

SORUN BÜYÜK
Veliler, erken kayıt nedeniyle eğitim ayından önce ödemeye başladıkları paraların iadesini isterken sorunun büyüklüğü de ortaya çıktı. Muhatap bulamadıklarını belirten aileler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu olaya kayıtsız kaldığını ve gerekli işlemlerin yapılmadığını savundular.

VELİLER İSYAN ETTİ
Okulların açılmasına kısa bir süre kala çocukları okulsuz kalan Özel Atakent Koleji okulun velileri, ödedikleri okul paralarından da olduklarını belirerek, ''Şimdi çocuğumuzu hangi okula kayıt yaptıracağız şaşkınlık içerisindeyiz ve İl Milli eğitim müdürlüğü ne yapıyor? Böyle düzmece özel okullara nasıl izin veriliyor. Bir nevi dolandırıcılık gibi bir durum hâsıl oluyor'' dediler.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyet dilekçesi de vereceklerini belirten veliler sorunlarının çözüme kavuşturulmasını talep edeceklerini ayrıca ödedikleri taksit tutarları için dolandırıcılık suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden konu ile alakalı nasıl bir açıklama yapılacağı kamuoyunda merak ediliyor.

Kaynak: Kanal Maraş - Özel Haber