Kahramanmaraş’ta ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin topladığı yaklaşık 400 bin adet mavi kapak 4 engelliye tekerlekli sandalye olarak döndü.

MAVİ KAPAKLARLA ŞEHİTLER ADINA BAĞIŞ YAPTILAR

Kahramanmaraş'ta Engelliler Haftasında, özel bir okulda toplanan mavi kapaklar şehitlerin adını taşıyan 4 tekerlekli sandalye olarak ihtiyaç sahibi ailelere verildi.

Kahramanmaraş’ta Hacı Kalaycı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kantin işleten Abdülkadir Zeki Gülmez (Tekkeli Gülmezoğlu) tarafından 7 yıl önce okulda başlatılan mavi kapak toplama kampanyası kent geneline yayıldı. Gülmez, kampanya kapsamında 8 bin 779 adet manuel ve 80 adet akülü tekerlekli sandalyeyi engellilere teslim etti. Son olarak Simya Koleji öğrencileri topladıkları mavi kapaklar sayesinde 4 engelliye manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı. Okul konferans salonunda düzenlenen törende 4 sandalye engellilere teslim edildi.

VATANIMIZ İÇİN CAN VEREN ŞEHİTLERİMİZİN ADINI YAŞATABİLMEK İÇİN

Çocukların topladığı mavi kapakların 4 engelliye umut olduğunu söyleyen, Abdülkadir Zeki Gülmez (Tekkeli Gülmezoğlu),"Biz daha öncesinde bu mavi kapaklı arabalar veriyorduk ama insanların eli ayağı olma adına son dönemde Kahramanmaraş Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Yunus Kahraman Bey ve yönetim kurulu arkadaşlarının bizlere hatırlatması üzerine vatanımız için şehit olan askerlerimizin, polislerimizin adına anılarını yaşatabilmek adına böyle bir kampanyaya başlattık. Bu kampanyayada okulumuz öğrencileri ellerinden geldiğince, olabildiğince destek verdiler. Okulumuz idarecilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. İnşallah bu tarz hareketlerinin devamını bekliyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ OLMASA YAPAMAZDIK 

Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için sosyal sorumluluk çalışmasının yerine getirildiğini söyleyen Onikişubat Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise, "Simya Kolejimizin yöneticilerine, öğretmenlerine ve o sevgili güzel öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Güzel bir proje olmuş aklımıza gelmeyen bir projeydi ama şehit ailelerimiz burdalar, onların şehit olan eşleri, şehit olan kardeşleri adına güzel bir etkinlik sergilediler. Bu çocuklarımız özellikle anasınıfı, ilkokul çocuklarımız daha bu çağda iken insanlığa olan hizmeti göstermek istemişler. Bu hizmetlerinden dolayı onların gözlerinden öpüyorum, alınlarından öpüyorum Abdulkadir kardeşimin söylediği gibi ellerinden öpüyorum. Bu çocuklarımız minik yüreklerinde minik bedenlerinde koca koca güzellikleri düşünerek bugün ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize, arkadaşlarımıza bir sandalye hediye ederek onların hayatlarını kolaylaştırmışlardır. Bundan dolayı da çok seviniyoruz. Bu konuda gerçekten öğrencilerimizin bu duyarlılığı sergilemeleri bizleri çok mutlu ediyor. Zaten özlenen bir nesil olarak düşündüğümüz hem hayır dünyalarına hem yerüstündeki yaşantılarına bir katkıları olur düşüncesiyle bu programı gerçekleştirdik. Emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.