Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Kahramanmaraş turizmine kazandırdığı Mutfak Müzesi’ne yoğun ilgi devam ediyor. Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep’ten gelen vatandaşlar aileleriyle birlikte Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu yakından incelediler.

Kahramanmaraş kültürünü ve tarihini Mutfak Müzesi’nde adeta yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, ilk fırsatta tekrar ziyaret etmek istediklerini dile getirdi.

Ayrıca  Mutfak Müzesi gezisi sonrasında harcanan emeğe hayran kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da bu hizmetinden dolayı da teşekkür ettiler.

Şehir dışından Kahramanmaraş’a gelen yerli ve yabancı turistler Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Mutfak Müzesi’ni görmeden gitmiyor. Açılışının yapıldığı Temmuz ayından bu yana yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği mutfak müzesine ziyaretler her geçen gün artıyor.

İlçenin tarihi dokusunu ön plana çıkararak turizm potansiyeline katkı sağlamak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’a kazandırılan Mutfak Müzesi adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Şehir dışından Kahramanmaraş’a gelen ziyaretçilerin ilk uğrak noktalarından biri haline gelen Mutfak Müzesi, amacına uygun bir şekilde turizme olağan üstü bir katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş'ta bulunan mutfak müzesi haftanın yedi günü açık olup sabah 08:00 ve akşam 18:00 aralığında misafirlerine hizmet veriyor.

HABER- FATİH KARAASLAN