Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Mevlana Mahallesi Muhtarı Cuma Yalçın, Yörükselim Mahallesi Muhtarı Akif Neşnat'a destek paylaşımında bulundu. Bilindiği gibi Mahallesindeki ihtiyaç sahipleri adına Whatsaap durumunda paylaşım yaparak ''30 bin destek kartından Mahallemizdeki insanlara neden vermiyorsunuz'' diyen Yörükselim Mahalle Muhtarı Akif Neşnat Büyükşehir Belediyesindeki işinden apar topar çıkarılmıştı.

Kamuoyunda da büyük bir tepkiye neden olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün bu davranışına Mevlana Mahallesi Muhtarı Cuma Yalçın'da kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getirdi. 

Cuma Yalçın yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ve Hayrettin Güngör'e eleştirilerde bulunarak, ''Sorun hizmet istemekse Akif NEŞNAT yalnız değildir...'' dedi.

Mevlana Mahallesi Muhtarı Cuma Yalçın'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde;

''Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.'' (Hz. Ali)

Bu konuyla alakalı muhtar arkadaşımız Sayın Akif Neşnat'ın yaşadığı sıkıntıları yaşamadığını iddia edecek hiçbir muhtar tanımıyorum, biz muhtarlar olarak yetki ve yaptırım gücümüzün çok çok üzerinde tepki, sert eleştiri hatta hak etmediğimiz mahcubiyetlere uğramamıza rağmen gerek ekonomik durum gerek pandemi sorununu göz önünde bulundurarak göğüslediğimiz bir zaman diliminde, kendini halkın hizmetçisi değil efendisi görmek, sorunu çözmek yerine cezalandırmayı seçmek bana göre haksızlıktır.

Sorun hizmet istemekse Akif NEŞNAT yalnız değildir.

Mevlana Mahalle Muhtarı Cuma Yalçın.