O bir kantin işletmecisi, 55 yaşında..7 yıldan beri kendisini engellilere vakfetti. Kamu kurumlarından, sokaklardan ve işletmelerden topladığı mavi kapakları tekerlekli sandalyeye dönüştürüyor. 

ŞEHİTLERİN ADINI ENGELLİLER YAŞATACAK
Kahramanmaraş’ta öğrencilerin, kamu kurumlarının ve Gülmez’in topladığı 900 bin mavi kapak, 9 engelliye tekerlekli sandalye oldu. Kahramanmaraş Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle dualar eşliğinde dağıtılan engelli arabaları, şehitlerin adını alarak engellilere teslim edildi. Abdulkadir Gülmez, böylece ''7 yılda 8 bin 930 adet sandalye dağıttı.

Kahramanmaraş’ta Hacı Kalaycı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kantin işleten Abdülkadir Gülmez tarafından 7 yıl önce bir okulda başlatılan mavi kapak toplama kampanyası kent geneline yayıldı. Kentte “mavi kapakçı amca” diyerek anılan Gülmez’i herkes tanıdığı için, bir adet mavi kapak da olsa ona teslim ediyorlar. Gülmez de topladığı bu kapakları evinde biriktirerek engellilere umut oluyor. 

Şehit ailelerin de katıldığı etkinlikte duygulu anlar yaşayan engelliler, büyük bir sevinçle arabalarını teslim aldılar.  

“Bugün yine hayırlı bir işe vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yine 9 tane engelli kardeşimize 9 tane şehidimizin isminin anılması adına, unutulmaması adına 9 tane daha engelli arabası vermiş bulunuyoruz.” Diyen Gülmez “7 yıldan beri 8 bin 930’ncu arabamızı vermiş bulunuyoruz. Her 100 kiloya bir manuel araba veriyoruz. 1000 kiloya da akülü elektrikli araba veriyoruz. Sebep olanlardan Allah razı olsun.” dedi.

Şehit Ahmet Çiftaslan’ın eşi Dilek Çiftaslan: “Böylesi organizasyonda bulunduğum için çok çok mutluyum. En azından şehitlerimizin ismi tek tek yaşayacak inşallah bu vasıtayla. Çok mutluyum, Rabbim ailemize de sabır versin. Biz de geleceğin engelli adaylarıyız aslında. Rabbim onlara şafi ismiyle şifasını versin inşallah.”

Şehit Ahmet Dokuyucu’nun babası Habip Dokuyucu: “Bu teşkilatı hazırlayana teşekkür ediyorum. Devlet arkamızda, o hainlere fırsat vermesin. Çok sağ olsunlar, Allah razı olsun.”

Mavi kapak toplayıcısı Abdulkadir Gülmez: “Bugün yine hayırlı bir işe vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yine 9 tane engelli kardeşimize 9 tane şehidimizin isminin anılması adına, unutulmaması adına 9 tane daha engelli arabası vermiş bulunuyoruz. Biz engellerin bir şekilde aşılacağına inanıyoruz. Önemli olan beyinlerin ve kalplerde engel olmaması. Bu mutluluğa bizleri ortak olmamıza sebep olanlardan Allah razı olsun. Kahramanmaraşlı STK’lardan, duyarlı vatandaşlarımızdan, okul müdürlerimizden…Bizlere kapakları bir şekilde toparlıyorlar, hayır havuzunda topladığımız kapaklarla engelli kardeşlerimize araba veriyoruz. Bugüne kadar vermiş olduğumuz kapaklarımızla 7 yıldan beri 8 bin 930’ncu arabamızı vermiş bulunuyoruz. Her 100 kiloya bir manuel araba veriyoruz. 1000 kiloya da akülü elektrikli araba veriyoruz. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Şehitlerimizin de ruhları şad olsun"