Müslüman alemi için büyük önem arz eden Kurban Bayramı, bu sene 11 Ağustos Pazar günü. Kahramanmaraş'taki Kurban pazarlarındaki hazırlıklar hızla sürüyor. Bayrama sayı günler kala hazırlıklarını bitirmek isteyen vatandaşlar, 'Kahramanmaraş kurban fiyatları ne kadar, kurbanlık koyun fiyatları ne kadar, küçükbaş kurbanlık fiyatları öğren' gibi konular arama motorlarındaaraştırıyorlar. 'Kurbanın kilosu ne kadar' sorusunun cevabı açıklandı. İşte kurban fiyatları 2019...

TAHMİNİ BÜYÜKBAŞ FİYATLARI NE OLACAK ? 
Kahramanmaraş'ta kurban satış fiyatları belli olmadı ancak fiyatların aşağı yukarı ne olacağı tahmin ediliyor. 2019 Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde Kahramanmaraş kurban fiyatları merak konusu oldu. Geçen sene 18 ile 20 TL arası olan fiyatlar bu sene, büyükbaş canlı kilogram 20 TL ile 22 TL arası olacak gibi gözüküyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
2019 Kurban Bayramı'nın arefe günü 10 Ağustos Cumartesi günü olacak. Resmi tatile göre Kurban Bayramı'nın birinci günü 11 Ağustos 2019 Pazar günü olacak.
4 gün sürecek olan Kurban Bayramı'nın dördüncü günü yani son günü ise 14 ağustos Çarşamba günü olacak.

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi
11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)
12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)
13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)
14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

KURBAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Kurbanlıklar çok zayıf ve gebe olmamalı.
Yüksek ateşi olan, kılları karışık ve mat olan hayvanlar tercih edilmemeli.
Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olmamasına özen gösterilmeli.
Bakışları ve görünüşü canlı, çevreye duyarsız olmayan hayvanlar tercih edilmeli.
Salya, göz yaşı akıntısı ve pis kokulu ishali, öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı, yara, ödem, cinsiyet organlarında ve memede pis kokulu akıntı olmamasına dikkat edilmeli.

KURBANLIKLAR YÜZDE YÜZ YERLİ OLACAK
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Ceylan, "Kurbanlıkların yüzde 100'ü yerli olacak. Bu sene kurbanda ithalat düşünülmüyor. 1 milyon 250 bin büyükbaş hayvan kurban için hazır. Geçen yıllarda 850-900 bin arasında büyükbaş hayvan, 2 milyon 700 bin civarında küçükbaş hayvan kesimi yapılmış. Bu sene 3 milyon 700 bin civarında küçükbaş kurbanlık hazır olarak beklemektedir" dedi.

Kaynak: Kanal Maraş