Kahramanmaraşlı Yazar Nuri Pakdil için Ulu Cami’de gerçekleştirilen Mevlit programına yüzlerce vatandaş katıldı. Kahramanmaraşlılar Pakdil için dualar etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta vefat eden fikir insanı Yazar Nuri Pakdil için Mevlit programı düzenledi. Cuma Namazı öncesi Ulu Cami’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Vali Vahdettin Özkan, Milletvekilleri İmran Kılıç, Ahmet Özdemir, Habibe Öcal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MEKANI CENNET OLSUN
Ulu Cami’de gerçekleştirilen programda Kahramanmaraşlı Yazar Nuri Pakdil ruhuna dualar edildi. Daha sonra kılınan Cuma namazının ardından katılımcılara ikramda bulunuldu.

Programda konuşan AK Parti Genel başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 

"Üstad Nuri Pakdil’in anısına yemek ikramında bulunan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Bugün Üstad Nuri Pakdil için hem Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı hem de mevlid-i şerif okundu, dualar edildi. Güzel bir insandı, hoş bir sada bıraktı. Bizim önümüzde duruşuyla ve tavrıyla bize örnek oldu. Güzel bir hayat yaşadı ve güzel bir şekilde aramızdan ayrıldı. Bence bu insandan geriye kalan şu gördükleriniz.

Eğer her birimiz bu dünyadan ayrıldığımızda hayırla yad edilebilirsek, arkamızdan güzel şeyler söyleyebilirlerse, dua ederlerse o zaman güzel bir hayat yaşamışız demektir. Bunu Nuri ağabey hem hayatıyla hem de ölümüyle bize gösterdi. Allah rahmet eylesin. Kahramanmaraş’ımızın edebiyatta, şiirde, dava adamlığında büyük bir değeriydi. Yokluğunu çok hissedeceğiz ama onun manevi mirasını yaşatmak için, onun bize bıraktığı duruşu, ruhu ve heyecanı yaşatmak için hem bizler hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Kahramanmaraş üzerine düşeni yapacaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, "Nuri Pakdil, bizim Yedi Güzel Adammızdan biri ve Kudüs'e sevdalı bir şair. Gençler yetiştirmiş, gençlere örnek olmuş bir şair. Geçen hafta vefat ettiğinde Ankara'da cenazesine katılmıştık ama bugün mevlit programı vardı ve ona da iştirak etmek istedik. Çünkü, onun bu ülke ile ilgili söylemleri, şiirleri hepsi bir dava idi biz de o davaya sahip olduğumuzu göstermek için bugün buradayız. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Hemşerimiz, şehrimizin yetiştirdiği önemli isimlerden olan Nuri Pakdil ağabeyi rahmetle anıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bugün Mevlid-i şerif okuttuk. Mekanı cennet olsun. Tabii Sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi bizler faniyiz. Geliyoruz, geçiyoruz. Sonuçta bu dünyayı terk ettiğimizde arkamızda ne bıraktığımız önemli. Ama bakın şu coşkuya şu kalabalığa baktığımızda Nuri ağabeyin çok şey bıraktığını görüyoruz. Ben adaylığım süresince kendisini ziyaret etmiştim. Daha sonra da seçildikten sona bana ziyarete gelmişti. Benden bir talebi vardı. Dedi ki, 'Sen benim ismimi bir caddeye verecek misin?' dedi. Bende tabii Nuri ağabey dedim. Ama sağlığında bunu yaşatamadık. Artık onu bir vasiyet olarak algılıyoruz. İnşallah Nuri ağabeyimize yakışır bir caddeye onun ismini vererek yaşatacağız” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Kahramanmaraş'ımız edebiyat ve kültürün kenti. Bu başkentin oluşumuna katkı sunan o ismin anılmasına  değer katan rahmetli Nuri ağabeyimiz vefat etmişti. Cenazesine gitme imkanımız oldu. Onun bir cümlesi bütün karanlığı aydınlatacak noktada. 'Okumadığınız gün karanlıktasınız' diyor. Dolayısıyla hergün okumamız ve her gün daha iyi noktalara gitmemiz lazım. Nuri Pakdil ağabeyimi rahmetle, şükranla anıyorum." diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Öncelikle Nuri Pakdil ağabeyimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kendisini uzaktan sevdik, kitaplarını okuduk. Kitaplarıyla lise yıllarıyla tanışmıştım. Kitaplarında bilmediğimiz kavramlar kullanıyordu. Zaman içerisinde alışarak çok sevdik. Allah mekanını cennet etsin." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: KANAL MARAŞ