Kahramanmaraş'ta bulunan Yeşilyurt Mahallesi'nde tarım arazilerinin yanında yer aldığı, sıcakların sivrisinekleri ve dayanılmaz bir şekilde kokuların arttığı ifade edildi. Mahalle halkının kanalizyon alt yapısının olmadığından dert yanarak, oluşan kötü kokuyu önlemek ve bir an önce mahallenin kanalizasyon alt yapısının yapılarak önlem almasını aksi takdirde hastalıkların oluşacağını dile getirerek yetkilileri göreve çağırdılar.

YETKİLİLER BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULSUNLAR

Kötü koku ve görüntü kirliliğinin yanı sıra sivrisinek ve haşerelerle de mücadele verdiklerini belirten mahalle halkı, evlerinde oturamadıklarını ve yaşamak adına nefes alamadıklarını söylediler.

Pislik ve ağır koku, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki vatandaşları isyan ettirmesiyle birlikte gündüz kokudan, gece de sineklerden evden çıkamaz hale geldiklerini dile getiren mahalleli, “Bu sorun yıllar önce başladı. Burada yaşayamaz hale geldik. Yetkililer bu soruna bir an önce çözüm bulsunlar. Kaski ne iş yapar. Ancak fatura mı tahsil eder.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.