Pazarcık ilçesinde yaşayan Pirbudak ailesinden Fatma Pirbudak’ın üşütme ve öksürük şikayetiyle gittiği Pazarcık Devlet Hastanesi’nde yapılan ‘Covid-19’ testi olumlu çıktı. Fatma Pirbudak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınırken, ailesiyle yaşadığı ev de karantinaya alındı. Kısa zaman sonra Fatma Pirbudak’ın eşi Bektaş (58), çocukları İbrahim (25), Aziz (19), Muazzez (19), Zeynep (15), Şerife (17) ve gelini Meryem Pirbudak (22) benzer şikayetlerle 112’yi aradı. Eve gelen sağlık görevlilerince ambulanslarla hastaneye götürülen 7 kişinin testleri de olumlu çıktı. Bunun üstüne Pirbudak ailesinin 8 ferdi, Kahramanmaraş’taki hastanelerde tedaviye alınmış oldu. Tedaviye pozitif cevap veren 8 kişi, ailece koronavirüsü yendi ve taburcu edildi.

‘ABLAMDAN BULAŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’
Ailede koronavirüsün ilk belirlendiği kişi olan Fatma Pirbudak, İngiltere’den gelen yakınlarını, ablasının ziyaret ettiğini, kendisinin de ablasıyla görüşmesinin sonrasında hastalandığını söyledi. Pirbudak, “Evde otururken üşüyordum, başım ağrıyordu ve az da olsa öksürüyordum. 112 Acil Servis’i aradık, ambulans gelip, beni Pazarcık Devlet Hastanesi’ne götürdü. Testlerimizi yaptılar ve olumlu çıktı. Bunun üstüne beni Kahramanmaraş’a götürdüler. Hastanede 6 gün yattım. Ben hastalanmadan önce ablam Döndü Pirbudak, İngiltere’den Gaziantep’e gelen yengesini ziyarete gitmişti. Ablam köye gelince ben de onu ziyaret ettim ve bana koronavirüsün bu şekilde bulaştığını düşünüyorum. Çünkü hem ablam da hem de İngiltere’den gelen yengesinin de koronavirüs testi olumlu çıktı ve hastanede tedavi gördüler” şeklinde konuştu.

‘İLK TESTİM NEGATİF, İKİNCİ POZİTİF ÇIKTI
İbrahim Pirbudak da hastanede kaldıkları süre içinde sağlık çalışanlarının kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti. Annesinin hastaneye kaldırılmasının sonrasında ailenin öbür fertlerinde öksürük, yüksek ateş gibi şikayetler olunca 112’yi aradığını söyleyen Pirbudak, “Ben, eşim ve kardeşimde belirtiler oluşunca 112’yi aradık. Bizi hastaneye götürdüler. Burada yapılan testlerin sonrasında kardeşimi tedaviye aldılar, ben ve eşimi de eve gönderdiler. 2 gün sonra aradılar, eşimin testi olumlu çıkmış, gelip götürdüler. Benim testimin ise olumsuz çıktığını söylediler. Benim öksürüğüm daha da artınca 112’yi arayıp, yardım istedim. Pazarcık Devlet Hastanesi’ne götürdüler ve burada yapılan test olumlu çıktı. Bunun üstüne beni de Kahramanmaraş’a sevk ettiler. Öbür kardeşlerim Muazzez, Zeynep ve Aziz ile babamda da olumlu test neticesi oluşunca hastaneye yatırdılar. Ben 8 gün hastanede yattıktan sonra taburu oldum” diyerek konuştu.

‘HASTANEDE EN ÇOK BEN KALDIM’
Ailenin gelini Meryem Pirbudak ise ailece koronavirüsü yenmeyi başardıklarını söyleyerek, “Evde 10 kişiyiz ve 8’imizde koronavirüs çıktı. Kayınvalidem hastaneden çıktığı gün ben gittim. Hastanede en çok yatan ben oldum, 14 gün tedavi gördüm” şeklinde konuştu.

Muazzez Pirbudak da herkesin hastanede yatma süresinin farklı olduğunu ve bu sebeple de ailenin bütün fertlerinin tedavileri tamamlanana kadar evin etrafına şerit çekildiğini, ortalama 50 gün boyunca evde karantinada tutulduklarını belirtti.

Öte yandan Fatma Pirbudak’ın ablası Döndü Pirbudak (75) ile eşi Bayram Pirbudak’ın (80) da testlerinin olumlu çıktığı ve ikisinin de hastanede tedaviyle koronavirüsü yendikleri söylendi.