Kahramanmaraş'ta İsmetpaşa Mahallesi Egemenlik Caddesi'ndeki bir lokantanın ikinci katında 5 Haziran 2018 günü meydana gelen olayda Kadir Işık, kızı 24 yaşındaki kızı Zehra Işık'ı taciz ettiği iddiasıyla Tamer Çetin'e ruhsatlı tabancasıyla ateş etti.

Olay anı işyerinin güvenlik tarafındna saniye saniye kaydedilen ve yaralı halde yere düşen Çetin'e defalarca çekiç ile vurmuştu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Tamer Çetin yaşamını yitirirken, zanlı Kadir Işık ise tutuklandı.

Mahkeme heyeti müebbet hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan Kadir Işık hakkında ’kasten adam öldürmek’ suçundan 12 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

CEZASI MÜEBBETTEN 12 YILA DÜŞÜRÜLDÜ
3 Ocak 2020'de görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Kadir Işık'ı önce 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından da haksız tahrik indirimi ve duruşmadaki saygılı tavrından dolayı cezayı 12 yıl 1 aya indirdi.

İSTİNAF 3 AY ÖNCE TAHLİYESİNE KARAR VERDİ
Kadir Işık'ın avukatı Kadir Bastırmacı, karara itiraz ederek davayı istinafa taşıdı. Dosyayı inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, suç vasfının değişebileceğinden yerel mahkemenin kararını bozup yeniden yargılanmasına, Işık'ın da tahliyesine karar verdi.

CEZASI 5 YILA DÜŞTÜ
Duruşma sonunda mahkeme, yerel mahkemenin Kadir Işık'a 'Kasten adam öldürme' suçundan verdiği 12 yıl 1 ay hapis cezası kararını kaldırdı. Mahkeme oy birliğiyle Kadir Işık'ı 'Kastın aşılması suretiyle adam öldürme' suçundan 16 yıl hapis cezasına, eylemin haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle de indirim yaparak 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Kadir Işık'ın tahliyesinde verilen adli kontrol kararını da kaldırdı.