Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren ihtiyaç sahiplerine ramazanın da gelmesiyle yardım dağıtma kararı alan Kayserili bir iş insanı, Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can'ın talebi üzerine 160 adet yardım kolisi gönderdi.

HAYIRSEVER İŞ ADAMI İSMİNİ YAZDIRMADI
Kayserili iş insanı gönderdiği paketlerin üzerine hiç bir şekilde ismini yazdırmadı. İş insanı; ''bir elin verdiğini diğer el görmeyecek" düşüncesiyle yardım kolilerine kendi adını yazdırmamasına rağmen dağıtım aracı olan Kızılay tarafından kendi logoları basılıp dağıtıldığını öğrenince; ''Ben zaten Kayseri de kızılay'a yardım yapıyorum. Afşin İlçesindeki kızılaya yardım yapılmasını bilmiyor muyum ki? Afşin ilçesinde benim gönderdiğim paketlerin üzerine kızılay veya bir başka isim yazarak dağıtım yapılmasını kınıyorum'' dediği ve serzenişte bulunduğu öğrenildi.

AFŞİN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Bu konuda haber merkezi tarafından kendisine telefon ile ulaştığımız Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can; ''Kayseri'den değerli bir büyüğümüz 160 koli yardım kolisi gönderdi. Göndermiş olduğu kolilerden 120 adetini biz dağıtıyoruz. Sadece 40 adetini Kızılay'a teslim ettik. Kızılay'a teslim edeceğimizi de kendisine iletmiştik. Yalnız Kızılay görevlileri de Kızılay eliyle dağıtıldığını göstermek amacıyla Kızılay Amblemini paketlerin üzerine yapıştırmışlar , olay bundan ibarettir'' ifadelerini kullandı.