'Karayolu güvenliği ve Trafik Haftası' Kahramanmaraş Atatürk meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 2019'un 'Yaya öncelikli trafik yılı' olarak belirlenmesi ve 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla çeşitli projeler hayata geçirildi.

'Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği’ konusunda çocukları ve ailelerini bilgilendiren, el broşürleri dağıtan polisler çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Kurulan stantlarda kullanılan araçların tanıtımı yapıldı.

Program kapsamında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan: "Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimdeki önemini vurgulamak amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü karayolu trafik güvenliği günü. Bu günü takip eden hafta ise karayolu trafik haftası olarak kabul edilmektedir. Bu yıl ülkemizde olduğu gibi ilimizde de 4 Mayıs- 10 Mayıs tarihleri arasında

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

'Öncelik hayatın, Öncelik yayanın' sloganıyla yaya öncelikli trafik teması kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. Modern hayatın ayrılmaz bir parçasını oluşturan trafik günlük yaşamda bir çok kolaylık sağlamasına ve insan yaşamına refah katmasına rağmen çeşitli olumsuzlukları ve sorunları da beraberinde getirmektedir. Her gün biraz daha artan trafik ve onun yol açtığı sorunlar içinde yaşadığımız 100 yılda bütün Ülkelerin ve ülkemizin en önemli sorunlarından başında gelmektedir. Trafik kazalarında her yıl binlerce insan yaralanmakta yada hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde ise kazalarda her yıl 300 binden fazla kişi yaralanmakta yaklaşık 7 binden faza kişi hayatını kaybetmektedir. Kazalar nedeniyle ekonomik kaybımız yılda ortalama 46 milyar lirayı bulmaktadır. Bu kazalardan etkilenen yaş gurubu en fazla 25-45 yaş aralığıdır. Anlaşıldığı üzere trafik kazaları büyük maddi ve manevi kayıplara neden olmaktadır oysa ki trafik kazalar önlenebilir bir yapıya sahiptir" ifadelerini kullandı.

Bu yıl yaya güvenliğine ağırlıklı olarak daha çok önem vereceklerni ifade eden Kahramanmaraş Vali yardımcısı Bayram Öz, "Toplumda duyarlılık yaratmak amacıyla her yıl 4-10 Mayıs tarihlerindeki hafta trafik haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda özellikle bu yıl 2019 yılı yaya öncelikli trafik güvenliğinin sağlandığı bir il. 'Öncelik hayatının , öncelik yayanın'   bu yıl yaya güvenliğine ağırlıklı olarak daha çok önem vereceğiz" dedi.

Proğramda açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci: "Mayısın ilk haftası karayolları ve trafik haftası biliyorsunuz bu yıl 'öncelik yayanın, öncelik hayatın' sloganıyla yola çıktık. 2019 yılında inşallah trafik kazalarını en aza indirmeye çalışacağız ülkemizde takribi 700 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybettik.  Orta ölçekli bir ilçemizi yol olması demek biz bu trafik bilincini en küçük çocuklarımızdan başlayarak bütün vatandaşlarımıza bu bilinci yerleştirirsek bu kazaları azaltırız  amacımız ölümlü kazaları askeriye ye düşürmek" şeklinde konuştu