Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yılında rahmetle yâd edildi.

Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde gerçekleştirilen  İstiklal Marşı'nın Kabulünün 98. yılını anma gününde, Kahramanmaraş Anadolu lisesi öğrencileri günün anlam ve önemini anlatan bir program hazırlayarak izleyicileri mest etti.

Programa Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can katıldı.

Program sonrasında açıklamalarda bulunun Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: "Öncelikle değerli müdüre hanımımızı kutluyoruz. Gerçekten güzel bir program yapmışlar tabi günün anlamına çok uygun bir program istiklal şairimizin, istiklal marşını yazdığının 98.yılı o günleri biz yaşamadık bilmiyoruz tabi ama hangi duygularla yazmış bu ülkenin geleceği için, kurtuluşu için, bu ülkenin gelecekteki yöneticileri olan gençler için yazılmış bu Marş.

Ben inanıyorum ki bu gençler bu ülkenin yeni yetişen nesli o kahramanlığı yani bu ülkenin geleceğe taşınmasını bu ülkenin uluslararası alanda çok daha iyi noktalara taşınması götürülmesi için büyük misyon yüklenecekler büyük görevler yüklenecekler ve inşallah bu ülkeyi uluslararası ölçekte çok daha ön sıralara çekecekler, taşıyacaklar ve inşallah Türkiye artık kendi sınırları içerisinde olan bir Türkiye değil etki alanı olan bir ülke haline gelecektir, bunu yapacak olanlar ise bu gençlerdir, inşallah biz onlara güveniyoruz. İstiklal marşımızın yazılışının yıl dönümünde de bütün arkadaşlarımızı, görevli olan arkadaşlarımızı tümünü kutluyorum bize gerçekten güzel bir program izlettiler geçmişe taşıdılar, geleceğe de örnek oldular" ifadelerini kullandı.