Sağlık Bakanlığı bünyesinde Kahramanmaraş’ta çeşitli kamu kurumlarına 72 kişilik daimi iş için başvurular 4 Eylül tarihinde başladı. 13 Eylül tarihinde sona erecek başvurular için günde ortalama bin 500 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

İş başvurusunda bulunmak isteyenlerin internet üzerinden de başvuru yapmaları için kolaylık sağlanırken, internetten başvuru yapamayanlar İŞKUR binasına sabahın erken saatlerinde gelerek sıraya girip uzun kuyruklar oluştu.

ÇEKİLİŞ YAPILACAK
Kahramanmaraş'ta 69 kişi temizlik elemanı, 2 kişi boyacı, 1 kişi de sıhhi tesisatçı olarak kamuya daimi işe alınacak. En az ilköğretim okulu mezunu olan herkes daimi işçi kadrosuna başvurabiliyor. Başvuru sonuçları noter huzurunda çekilişle belli olacak.

İş başvurusu için sıraya giren Ali Ejderha, şansını deneyeceğini belirterek, “İş için buradayız ve iş arıyoruz. Devletin sağladığı işlerde çalışmak istiyoruz. İnternet üzerinde de başvuru yapılabiliyormuş ancak ben yapamadığım için buraya geldim” dedi.

Ahmet Yılmaz isimli bir başka vatandaş ise saat 7 buçukta geldiğini ve iş için sıraya girdiğini söyledi. Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı’na işçi alacaklarmış bekliyorum, şansımı deneyeceğim” dedi.