Ekonomik krizin etkileri AK Parti'ye oy veren işçilerin, iktidarın politikalarını daha fazla sorgulamasına neden oluyor.

Elektrik, su, doğal gaz başta olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamların karşısında işçi ve emekçiler aldıkları ücretlerle geçimlerini sağlamakta zorlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Hizmet-İş Sendikası üyesi işçilerin maaşlarına zam yapılmaması nedeniyle AK Parti'den istifa ettikleri iddia ediliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin işçiler üzerinde baskısı her geçen gün arttığı belirtilirken, bu baskılara karşı işçilerin büyük çoğunluğu AK Parti üyeliğinden istifa etmeye başladıkları öne sürüldü.

Kanal Maraş Haber Merkezi ekiplerinin oy kullanan işçileri haber yapmak üzere gittiği Kafum da, oy kullanan işçilerin büyük çoğunluğu ''Hayrettin Güngör'e kızdıklarını ve haklarını vermedikleri için AK Parti üyeliğinden istifa ettiklerini'' belirtmeleri sorunun çok büyük olduğunu gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş'ta ilk defa Belediye işçilerinin grev için sandığa gittiğini belirten bir çok işçi; ''bazı daire başkanlarının işçilere mesaj atarak grev oylamasında hayır oyu kullanacaksınız diye baskı altına aldıklarını belirtmeleri'' şaşkınlık yarattı.

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar ise Kanal Maraş'a yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 6 aydır süren toplu iş sözleşme müzakerelerimiz maalesef ki uzlaşma sağlayamadığımız için yasal hakkımız olan grev kararı aldık. Grev kararı ile ilgili oylama yapılıyor. İşçi kendi kaderini kendisi oylayacak. Bu süreç içerisinde greve 'evet' denildiği takdirde 1 ay içerisinde 60 günlük bir süre var. Bu 60 günlük süre içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ile uzlaşma sağlayabilirsek grev kararından vazgeçilecektir. Ama bu vakit içerisinde uzlaşma sağlanamazsa grev kararını uygulamaya geçireceğiz. Geçtiğimiz gün bize 124 TL zam teklifi yaptılar. Bu zam teklifi bizim için geçerli olmadığı için 'red' kararı verdik. Ben iki tarafada hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.