29 Ocak Salı günü Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde il merkezi ve ilçelerinde tüm internet kafeler denetimden geçirildi.

29 Ocak 2019 Salı günü Kahramanmaraş İl merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak, İlçe Belediye Başkanlıkları, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İlçe Sağlık Müdürlüklerinden Personelin oluşturduğu Komisyon üyelerinin katılımıyla yapılan İnternet Kafe Denetimi uygulaması kapsamında internet kafeler detaylı bir sekilde denetlendi. İnternet kafelerde yaşı küçük çocuk kontrolu ve tüm şahısları GBT kontrolünden geçiren polis ekipleri, işyeri ruhsatlarını da inceledi. Aynı anda internet kafeler çevresindeki şahıs ve araçlar kontrol edildi. Diğer kurumlardan katılan komisyon üyeleri de kendi açılarından detaylı tarama yaptı. 

İl genelinde 29 polis ekibi ve 149 polis mekurumun katılımı ile; 

513 şahsın GBT kaydı sorgulandı. 87 internet kafe ve çevresi denetlendi. Yakın çevrede bulanan 47 araç kontrol edilirken, 6 araca çeşitli ihlallerden 5 bin 219 TL ceza tatbik edildi. Kural ihlalleriyle ilgili kafeler hakkında notlar tutuldu. Kafeler çevresinde 4 şahıstan kesici alet ele geçirilip men edilirken, 2 kayıp şahıs bulundu, 1 aranan şahıs yakalandı.