Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından açılan Hayvan barınağı, son zamanlarda en acı günlerini yaşıyor. Skandal iddialara göre, barınakta, hayvanların her türlü eziyet yapıldıktan sonra ölüme terk edildiği ortaya çıktı.

Vicdanları sızlatan videoda, köpeklerin çoğunun hasta olduğu görülüyor. Şok görüntüleri internetten kahrolarak izleyen vatandaşlar duruma adeta isyan etti.

Daha önce gündeme gelen hayvan katliamını kabul etmeyen Güngör, görevli 3 personeli görevden almıştı.

KLASİK AÇIKLAMA
Görüntüler sosyal medyada büyük yankı toplamasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ''Sokak hayvanlarına yapılan kötü muamele hiç bir şart altında kabul edilemez. Bugün kamuoyuna yansıyan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize dair iddialarla ilgili olarak geniş kapsamlı bir soruşturma başlattım. Sonuçları en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.''

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, söz konusu yerin barınak değil, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olduğunu söyledi. Belediye'dfen yapılan açıklamada, burada bulunan hayvanların hasta, yaralı ve yaşlı hayvanlar olduğu, tedavi süreçlerinin devam ettiği ve tedavi süreci biten hayvanların tekrar doğal ortama salındığı belirtildi. 

Öte yandan Twitter'da #kahramanmarastakatliamvar hastagi açılarak binlerce tepki tweeti geldi.