Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağının geçen günlerde içler acısı hali ortaya çıkmasıyla birçok hayvanın birbirlerini parçalamasına ve aç ve susuzluktan öldüğü belirlenmişti. Ölen hayvanların kimisi çöp konteynerina atılıp, geri dönüşüm toplama merkezine götürülerek atıldığı iddia edilmişti. Bugün ortaya çıkan kahredici görüntülerde ise, hayvanseverleri ayağa kaldıraracak cinsten.

İşte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Barınağı'ndan whatsapp ihbar hattımıza gelen yeni görüntülerde, eşeğin kafasına kanca tel geçirilip bogarak etkisiz hale getirildiği (öldürüldüğü) görülüyor.
 

3 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

Büyük umutlarla kurulan ve son dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün tasarruf tedbirlerine takılarak mama desteğinin kesildiği öne sürülen Hayvan Barınağındaki yaşanan olumsuzlukları Kanal Maraş gündeme getirerek tüm Türkiye medyasına konu olmuştu.

Başkan Güngör, hayvanlara uygulanan eziyet ve aç susuz bırakılmalarına çare bulmak yerine, gariban 3 işçiyi işten çıkardığı belirlenmişti. Şimdi ise bir eşeğin kafasına geçirilen kanca tel ile etkisiz hale getirilme (öldürülme) olayının ardından Başkan Güngör'ün nasıl bir tavır alacağı kamuoyunun merak ettiği bir konu olarak gözüküyor. 

Ve kanal Maraş soruyor:

Hayvan barınağına toplanan hayvanların böyle öldürülme olayına, kim veya kimler emir veriyor?

Hayvan Barınağını niçin Başkan Güngör basına açmıyor? Niçin orada yapılan işlemleri kamuoyunun görmesi sağlanmıyor?

Tasarruf tedbirleri hayvan barınağı için uygulanması, hayvanseverler tarafından büyük bir tepkiye neden oluyor.
 

13 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan "Skandal görüntüler! Kahramanmaraş'taki bu katliama kim dur diyecek?" başlıklı haber