Daha önce yaptığı akıl almaz açıklamalarla gündeme gelen AK Parti’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör, hayvan barınağındaki hayvanlara uygulanan eziyet ve aç susuz bırakılarak birbirlerini parçalamalarına sessiz kalmak iddiasıyla gündeme gelmişti.

Kentte reklam panolarına astırdığı ilanlarda, “Hayvanlar koruma altında“ ve “Hayvan barınağı yapımı devam ediyor“ sloganlı dev afişler asan ve hayvansever olduğunu iddia eden Hayrettin Güngör, bir yandan da hayvan barınağındaki hayvanları aç susuz bırakıldığı ve hayvanların bu yüzden birbirlerini parçaladıkları iddia edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattına gelen köpek katliamı görüntüsü izleyenlerin kanını dondurmuştu. Kedilerin fırlatıldığı, köpeklerin üstüne salındığı ve ölmüş bir sürü köpeğin katledildiğini ve sabahında da hiç bir şey olmamış gibi belediyenin çöp konteynerlarına atıldığı ispatlanmıştı.

Olay hayvan severler tarafından büyük tepkiyle karşılanmış, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'tasarruf tedbirleri' adı altında aç bırakılarak, bir nevi ölmelerine yol açıldığı iddia edilmişti.
 

BAŞKAN 'SUÇSUZ' GARİBAN İŞÇİLER 'SUÇLU’

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili inceleme sonucu hayvan barınağında çalışan kişileri bir başka yere sürmüş, akabinde bu kişiler muhasebeye çağrılarak hiçbir mazeret sunulmadan hayvan barınağında çekilmiş bulunan video yüzünden işten çıkarıldıkları ve ilişikleri kesildiği öğrenildi.

Bu işin peşini Kanal Maraş olarak bırakmayacağımızı buradan taahhüt ediyoruz.

(KANAL MARAŞ - ÖZEL HABER)