Kahramanmaraş'ta yeni haftaya parçalı bulutlu ve güneşli olarak başlamış ve hava sıcaklığı parçalı bulutlu ve çok bulutlu olarak devam ediyor

KAR GELİYOR

Kahramanmaraş'ta Perşembe günü karla karışık yağmur heyecanı yaşanacak.

Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, soğuk havanın etkili olması bekleniliyor

Meteorolojiden alınan verilere göre, kar yağışının etkisiyle birlikte termometreler Perşembe günü 2 derece olurken, gün içerisinde ise 8 derece bandında seyredecek.

Kahramanmaraş'ta cuma ve cumartesi günü devam edeceği tahmin edilen kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı 7-9 derecelere kadar geriliyor.

PAZAR GÜNÜ SAĞANAK YAĞIŞ VAR

Kar yağışının Kahramanmaraş'ta cumartesi gününe kadar yüzünü göstermesi beklenirken pazar gününden itibaren ise kar yağışı yerini sağanak yağışlı birhavaya bırakıyor.

Öte yandan Yedikuyular'da durum aynıdır. Zirvede sıcaklık en yüksek eksi 2 derece ölçülüyor. Zirvede kar kalınlığı son olarak 80 cm ölçüldü.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölgenin, Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Mersin (Anamur) çevrelerinde başlayacak yağışların, zamanla Mersin il genelinde, akşam saatlerinden sonra bölge genelinde görülmesi tahmin ediliyor.Yağışların yağmur ve sağanak iç ve yüksek kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edilirken, sabah saatlerinde Anamur çevrelerinde,gece saatlerinde Hatay kıyı kesimlerde yerel kuvvetli sağanak yağışlar, Adana'nın iç kesimlerinde ve Kahramanmaraş'ın batısında gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli kar yağışları olabileceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda yağışlar ile birlikte 2-4 derecelik düşüşler tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın gün içinde kuzeydoğu ve doğu yönlerden, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerde güneybatı yönlerden orta yer yer kuvvetli esmesi tahmin edilmektedir.