Turizm çeşitliliği alanında zengin bir yapıya sahip olan Göksun'da, doğal oluşumlar, ilçenin insan trafiğini de artırmıştır. Bu doğal oluşumların başında da ilçe merkezine 35 km mesafedeki Hançer Kanyonu geliyor. Kanyon üzerinde Tarihi Kaleboynu Kalesi, Aybastı Kalesi ve Manastırı ile sizi tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. 

Çakılı Koyak ve Kale panoraması ile doğanın eşsiz güzellikleri yani başınızda oluyor.

Balık türlerinin yanı sıra dağ keçisi gibi hayvanların korunması bölge açısından bir hayli mutluluk verici. Rafting sporu, kaya tırmanışı için ideal bir yer.

Kaleboynu Manastırı ve Kalesi

İlçenin Güney Batısındaki Kazandere Mahallesi sınırlarından başlayıp Kaleboynu Mahallesine kadar devam eden ve eşsiz manzarasıyla görenleri hayrete düşüren Hançer Kanyonu üzerinde Roma döneminde yapılan ve zamanın aşındırıcı gücüne karşı ayakta durmayı başarabilmiş bir güzellik olan Kaleboynu Manastırı ve Kalesi günümüzde de varlığını sürdürmektedir. Kaleboynu Manastırı ve Kalesinin ilçe merkezine uzaklığı ise 35 kilometredir.

Aybastı Kalesi

Hançer Kanyonunun orta noktasında ihtişamlı duruşuyla kanyona sırtını dayayan Aybastı Kalesi de görülmeye değer bir yerdir. Göksun ilçe merkezine 35 km mesafede yer alan Aybastı Kalesi aynı zamanda Kazandere Mahallesinin Aybastı Mezrasına da ismini veriyor. Doğal bir kale olması ve tek bir ulaşım noktası bulunması avantajıyla pek çok uygarlık tarafından kullanıldığı anlaşılan Aybastı Kalesi, bünyesinde yoğun bir demir madeni barındırmaktadır. Kalede, tarihin belirli dönemlerinde demir işlendiği bilinmektedir. Konumu itibariyle dağcılık turizmi için elverişli olan Aybastı Kalesi, Göksun'da doğallığını koruyabilmiş muhteşem güzelliklerden biridir.

Kanyon ortalama 20 km uzunlukta olup, iç noktalarında kimi yerlerde 10 ile 15 metre arasında dar geçişler vardır. Yüksekliği ortalama 350 ile 500 metre arasındadır