Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, TSK mensubu dolandırdıklarını ifade eden 5 kişinin şikayeti üzerine çalışma başlattı. Ekipler, çalışmalar kapsamında Turgay Atmaca'nın izine ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin kendilerini "üsteğmen" olarak tanıttığı, ancak ikisinin de TSK mensubu olmadığı saptandı.

Yapılan tüm çalışmaların neticesinde kurulan özel ekip, operasyonla Azerbaycan Bulvarında gözaltına aldı. 29 yaşındaki Atmaca'nın lüks evine operasyon yapan polis, dairede rütbeleri takılmış asker üniforması ile kurusıkı tabanca ele geçirdi.

Hırsızlıktan suç kaydı olan Turgay Atmaca asker üniforması ile dolaşarak tanıştığı 2’si kadın 5 kişiyi borç para isteme ve iş bulma vaadiyle 12 bin TL dolandırdığı öğrenildi.

'SENİ ASKERİYEYE TEMİZLİKÇİ OLARAK ALIRIM'
Polisteki  sorgusunda suçunu itiraf eden Atmaca'nın ifadesinde, "İnternetten tanıştığım bir kadının 'Seni askeriyede kantine görevli olarak alabilirim' diyerek, '1500 lirasını aldım. Yine internette tanıştığım bir başka kadından da 'Seni askeriyeye temizlikçi olarak alabilirim' diyerek 1400 lira dediği öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Turgay Atmaca, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.