Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde özel bir okulda yapılan kampanya sonrası toplanan mavi kapaklar, Kahramanmaraşlı Şehit Erkan İmalı'nın adının verildiği akülü tekerlekli sandalye olarak geri döndü. Bir adet akülü tekerlekli sandalye, engelliler haftasında düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi aileleye teslim edildi.

Etkinliğe katılan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, "Ben bu yüreği kocaman olan değerli öğrencilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Okul müdürümüzden aldığım bilgiye göre yaklaşık 3 yıldan beri burada bu kapak toplama faliyetleri devam etmekte. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmakta. Onların hayatları kolaylaştırılmakta. Bugün de yine çok güzel bir hanım kızımıza değerli öğrencilerimizin bu yıl boyunca toplamış olduğu kapaklardan dolayı alınan bir akülü arabayı teslim ediyoruz. Kendiside az önce belirtti hayatını kolaylaştıracak inşallah. Tabi ki siz bunlara el oldunuz, ayak oldunuz ve haytlarını kolaylaştırdınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek ne kadar dua etsek azdır. Hepinizi ayrı ayrı gönülden kutluyorum. İnşallah bu hanım kızımızda kolaylaşan bu hayatından dolayı güzel bir liseye adım atacak" dedi.

Kahramanmaraş'ta mavi kapak toplama kampanyasına öncülük eden ve bugüne kadar yüzlerce aileyi mavi kapaklarla buluşturan Abdülkadir Gülmezoğlu ise yaptığı açıklamada,  "Bu mübarek ramazan ayında yine bir kardeşimizin mutluluğuna ortak olmamıza sebep olan, Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu ve Sergentepe İlköğretim Okulu öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün yine bir kardeşimizin mutluluğuna ortak olduk. Öğrenci kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum bizlere destek verdikleri için. Aynı zaman da şehit ve gazi dernekleri başkanımıza, yönetim kurulumuza bizleri bu elleri öpülesi şehit ailelerin ailesiyle tanışmamıza, bir araya gelmemize vesile oldukları için çok teşekkür esiyorum. İnşallah kızımızdan da güzel başarılar bekliyoruz. Herkese emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.  

Şehitler adına bu etkinliğin ikincisini düzenlediklerini belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ise, "Bugün güzel bir ana daha tanıklık ediyoruz. Bir engelli kardeşimize toplanan mavi kapaklarla akülü sandalye hediye ettik. Ve bunu da bu vatan için canını feda eden can kardeşimiz Şehit Erkan imalı adına hediye ettik. Biz bunun onuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Burda emeği geçen başta Kadir Gülmez abimize kapakları bir bir toplayan her bir öğrencinin teker teker ellerinden öperek teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şehit babası Haydar İmalı, "Bu güzel olaya sebep olan İl Milli Eğitim Müdürümüze, Şube Müdürlerimize, öğrencilerimize ve bütün bu camiaya, kızımızın daha rahat yaşamını sürdürebilmesine vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum"

Şehit Annesi Sebile İmalı, "Medine kızımıza hayır olsun, güle güle binsin. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi aileye teslim edildi. Tekerlekli sandalyeleri teslim alan ailelerde, kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.