Günlük yaşamın her alanında etkili olan ve dünyada milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya, fuhuş sektörü tarafından da etkin şekilde kullanılmaya başlandı. Kahramanmaraş'ta sayıları giderek artan hayat kadınları takma adlarla Facebook ve Twitter gibi popüler ağlarda kendilerine müşteri buluyor. Sosyal medya üzerinden fuhuş pazarlığı yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu hesapları inceleme altına aldı.

Yapılan incelemeler sonrası polis ekipleri, sahada da araştırma yaparak fuhuş yapılan evlere baskın düzenleyerek yakalanan şahıslara adlı ve idari işlem yapıp adresleri mühürlüyor.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Kahramanmaraş'ın Onikişbat İlçesi'ne bağlı Hayrullah Mahallesi'ndeki bir apartman dairesine polis ekipleri operayon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda fuhuş evinde fuhuş yapan 4 bayan ile aracılık eden 3 erkek yakalandı. Bu arada fuhuş yapan kadınların sabıka dosyaları kabarık olduğu ortaya çıktı.

İNTERNET ÜZERİNDEN İLETİŞİM KURMUŞLAR
Evi temin eden erkek şahıs ile internet üzerinden telefon ilanı veren kadına adli işlem başlatıldı. Bu telefon numarası ile irtibata geçen şahısların ifadelerine başvuruldugu öğrenildi.

ŞÜPHELİLERE CEZA KESİLDİ
Şüpheli Şahıslara toplam 2588 TL para ceza tatbik edildi. İkameti kapama ve mühürleme işlemleri başlatıldı.

Günlük kiralık daire adıyla ortaya çıkan ve özellikle Kahramanmaraş'ın dört bir yanında mantar gibi biten fuhuş evlerine ilişkin vatandaşların İl Emniyet Müdürlüğüne ihbar edilmesi gerektiğini ve sosyal medya da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteği ile online bir takip yapıldığı öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(Kaynak: Kanal Maraş)