AHİR DAĞI'NI TÜRK BAYRAKLARI VE MİNİK BEDENLERLE SÜSLEDİLER

Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikiminde Kahramanmaraş’ta da Ahir Dağı’nda eş zamanlı tören düzenledi. Törene binlerce çocuk ve Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve protokol katıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen ‘Fidanlar fidanlarla büyüyecek’ kampanyası kapsamında Kahramanmaraş il genelinde 5 bin adet değişik türde fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimi esnasında binlerce çocuk, ellerinde bayraklarla İzmir Marşı söyleyerek fidan dikip dibini suladılar.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan: "Yeşillendirme faaliyeti, Çevreyi koruma, çevreyi muhafaza etme ve iyileştirme faaliyeti için hep beraber  gönüllü olarak insanlarımızın seferber olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Özellikle sevgili öğrencilerimizin gözlerindeki ışıklardan yeşile karşı, doğaya karşı çevremizi korumaya yönelik bir inanç görüyorum. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. En az okuldaki dersleri kadar önem verdiği ağaç dikme faaliyetine hep gönüllü olarak biz de katılalım dediler, öğretmenleri rehberlik ettiler. Milli Eğitim Bakanımızı, öğretmenlerimizi de tebrik ediyoruz. Orman teşkilatımız, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ağaçlandırma, doğayı koruma, çevreyi koruma , çevresel değerleri muhafaza etme bunları sürekli kılma noktasında bir seferberlik halinde" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuşmasında ise şu ifadelere yer verdi: "İnşallah amacımız Ahir Dağı’nın şehrin hemen sırtındaki kısmını, şehrin adeta aynası olan silueti olan; Sarıçukur’dan  Küçüknacar’a doğru olan kısmını inşallah yemyeşil yapacağız. Şehrimizin hem hava kalitesi, yaşam kalitesi, şehrimizin görüntüsü açısından bu çok önemli. İnsanların daha ferah kendisi hissetmesi açısından hem de sağlık açısından inşallah Kahramanmaraş’ımızı en yaşanabilir bir  il haline getirmede bu projenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Senin de dikili bir ağacın olsun kampanyasıyla vatandaşlarımızı da bu kampanyada beraberce ortak çalışmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.