Kahramanmaraş'ın göbeğindeki kanalizasyon logarların tıkanması sonucu Dulkadiroğlu ilçesi Dedezade Caddesi üzerinde bulunan Yenişehir İşhanı'nı lağım suları bastı.

Kent merkezinde, Büyükşehir Belediyesi'ne ait kanalizasyon logarlarının tıkalı olması nedeniyle İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan Yenişehir işhanı'nı lağım suları bastı. Buradaki esnaf ve vatandaşlar belediye yetkililerine tepki gösterdiler. İşyeri binasında zor anlar yaşayan vatandaşlar durumu KASKİ ve belediye yetkililerine bildirmesine rağmen herhangi bir müdahalenin yapılmadığını ileri sürerek tepkilerini dile getirdi. 

İş yeri sahipleri belediye ve KASKi yetkililerin olayı duyarsız kaldığını ifade ettiler.

İşyeri sahibi Salih Gökçe, ''Ben 30 yıldır Kahramanmaraş Yenişehir İşhanı hanında esnafım, 30 yıldır bu sitedeyim. Bu rezalet Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne mi, Dulkadiroğlu Belediyesi'ne mi ait bilmiyoruz.

"HERYIL BU TAPLOYLA KARŞILAŞIYORUZ"

Yaklaşık 2-3 yıldır bu su devamlı buradan çıkıyor. Heryıl bu tabloyla karşılaşıyoruz.Ön tarafta Kahramanmaraş Belediyesi'nin logarı tıkalıdır. Oranın tıkalı olmasından dolayı bizim sitede çıkıyor. Bize dediler ki sizin kendi kanalizasyonunuz tıkalı, yaptırın dediler, biz 2 kere yaptırdık, ücretini de kendimiz ödedik. Bizim yaptırdığımız yerin ön tarafı kapalı olunca, bizim kanalizasyonunda birikiyor ve bu su buraya toplanıyor.

"KORONADAN DEĞİL KOLERADAN ÖLECEĞİZ"

Bu su burada 4 gündür böyle duruyor ve biz 4 gündür ekip istiyoruz göndermiyorlar. Buradaki dükkanların çoğunun boş boş olmasının sebebi de buradaki bu pis koku. Daha önceki Belediye Başkanıyla da görüştük, CİMER’e de yazdık. Kahramanmaraş Valisini görevlendirdi ama gelip inceleme yapmadılar. Buradaki lağım suları temizlenmedeği sürece, koronadan değil koleradan öleceğiz'' dedi.

KANAL MARAŞ-ÖZEL HABER