Kahramanmaraş'ta fahri trafik müfettişlerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda, genel hususların yanı sıra müfettişlerle ilgili olarak hazırlanan mobil uygulama ve detaylarıyla ilgili eğitim verildiği öğrenildi. Fahri trafik müfettişleri yeni geliştirilen mobil uygulama sayesinde artık kural ihlali yapan sürücüleri trafik şubeye daha kısa süre içerisinde bildirecek ve işlemler hızlanacak. Müfettişlerinin sivil vatandaşlar içerisinden olması ve gizliliğin ön plana çıkması nedeniyle toplantı salonundan görüntü verilmedi. 

Öte yandan, 2019 yılı içerisinde gönüllük esasına göre fahri trafik müfettişliği şartlarını taşıyan vatandaşlardan müracaatların alınmaya başlandığı ve 28 Ağustos 2019 tarihine kadar müracaatların alınacağı bildirildi. Vatandaşların başvurularını Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüne yapmaları gerekirken aranan şartlarda belirtildi. 

ARANAN ŞARTLAR: 
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
b) En az 40 yaşında olmak, 
c) En az yüksekokul mezunu olmak, 
d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak, 
e) Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,
f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması, 
g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak, 
h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikập, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.