Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde 2017 yılında meydana gelen 4 kişinin yargılandığı cinsel istismar davasında sanıkların aldığı cezalar belli oldu.

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘çocuğa yönelik cinsel istismar’ davasında sanıklara ceza yağdı.

Elbistan'da 2017 yılında 17 yaşındaki N.T. isimli kız çocuğuna yönelik cinsel istismar, alı konma ve para karşılığında erkelere satılması iddiasıyla A.C. İ.C., A.C. ve İ.P. isimli şahıslar gözaltına alınmış ve yargılanmasına başlanılmıştı.

Yaklaşık iki yıl süren davanın karar duruşması yapıldı.

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanık ve avukatları katıldı. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen sanıklar kendilerine iftira atıldığını ileri sürerek beraatlarını talep etti.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti sanıklardan A.C. ile İ.C.’ye çocuğun nitelikli cinsel istismarı, fuhuşa teşvik, fuhuşa aracılık etmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından 29 yıl 2’şer ay, İ.P.’ye fuhuşa teşvik ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan 12 yıl 6 ay, A.C. isimli sanığa ise fuhuşa teşvik, aracılık etmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

(Kaynak: Elbistanhaber.net)