Kahramanmaraş'ta kirliliği ile gündemin ilk sırasında bulunan Aksu Çayı ve Sır Barajı'nın ardından bölgedeki küçük dereler de kirlenmeye başladı. Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Osmanbey Mahallesi yakınlarındaki dere, fabrika atıkları nedeniyle siyah akıyor. Bu durum karşısında mahalle sakinleri ve çevreciler isyan etti.

Fabrikalarda kullanılan sular, hiçbir arıtma yapılmadan derelere tahliye ediliyor. Fabrikalar tarafından arıtmadan dereye salınan siyah renkteki su görenlerin tepkisini çekiyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ve çevreciler yetkililerin bu duruma tedbir almasını istiyor.

Sanayi atıkları nedeniyle can çekişen dere, kirlilik nedeniyle tehlike saçıyor. Fabrika atıklarının bırakıldığı dere, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Osmanbey mahallesinde birçok tarım arazisinin arasından geçerken, derenin suyu atıklar nedeniyle siyah renge bürünmüş durumda. Özellikle yaz aylarında koku yapan dere, halk sağlığını tehdit ediyor. 

MAHALLELİ TEDİRGİN
Dere boyunda bulunan Osmanbey Mahallesindeki vatandaşların birçoğu müstakil evlerde tarım faaliyeti yaparak yaşamını sürdürüyor. 

Özellikle sanayi atıklarının bu dereye arıtılmadan bırakıldığından şüphelendiklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce yaşanan duruma müdahale etmesini istedi.