Uzun yıllardır akan ve lağım sularının karıştığı Aksu Çayı üzerindeki köprünün altında, aşırı korkunç bir koku ve görüntü kirliliği yaratmaya devam ediyor. Aksu Çayı'nın olduğu bölgeden lağım sularından kaynaklı kimyasal su akarken, içerisinde tonlarca çöp ve kirlilik taşıyarak etrafa mikrop saçıyor. Deredeki canlıların atık ve lağım sularından kaynaklı yaşayamadıkları görülürken, derenin etrafında yaşayan vatandaşlar ise bu durumdan şikayetçi.

ÇEVRECİLER NERDESİNİZ?

Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattına gelen görüntüler kan donduran cinsten. Kimi zaman Aksu Çayından akan kimyasal atıklar, kimi zaman Afşin Elbistan Termik Santralinin filtresiz çalıştırılması sonucu bölge halkınız zehirlemesini haber yapıp kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Bugün gelen görüntüler ise kadarına da pes artık dedirtiyor. Görüntülerin geldiği adres Adana yolu üzeri Aksu Çayı köprüsü.

Yani askeri bölgenin hemen 50 metre batısı. Aksu köprüsünün altı, kuytu köşe mi, çöplük alanı mı ki gelen geçen hanına dönüşmüş.

Aksu Çayı'nın bir tarafında çöp yığınları, bir tarafta hayvan leşleri, alkol şişeleri, diğer tarafta hala zehir akmaya devam ediyor. Vatandaşlar tepkilerini ise şöyle dile getirdi:

"Bölgenin hemen yanı başında askeri karargah, ötesinde Osmanbey mahallesi, bu tarafında Hacı Mustafa Çiftliği. Uzak değil, hemen 5 kilometremizde bu çevre katliamı yaşanırken Büyükşehir Belediyesi, ilgili belediyeler ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ne iş yapar?

 Bu olup bitenleri, çevremizi kirleten olumsuz görüntüleri görmeyeceklerse ne diye o makamlarda otururlar ki? Çevredeki mazlum vatandaşlarımız yıllardır Aksu Çayının zehir akan pis görüntüsüne katlanmak durumunda kaldılar. Reis geldi, çayın beyaz akacağını söyledi. Çevre Bakanı söz verdi,ancak hiçbir değişen bir şey yok. Aynı tas, aynı hamam."