Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, bir camideki yardım kutusunda bulunan paralar çalındı. O anlar ise caminin kamerasına kaydedildi.

Doğukent Mahallesi'nde Doğukent Camisi'ne giren kimliği belirsiz kişiler, yardım kutusunda bulunan paraları çaldı.

Kimliği henüz belirlenemeyen iki genç saat 08:25 sularında caminin yardım kutusunu çalarak kayıplara karıştı. Olay, namaz sadaka kutusunu kontrol etmek için yardım kutusunun yerinde olmadığını fark edip güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesi ortaya çıktı.

Görüntüleri izleyen Doğukent Cami İmam Hatibi Fatih Balbaba, camiye giren iki genç, yardım kutularını tek tek aldıktan sonra kadınların namaz kıldığı bölüme taşıdı.

Daha sonra içindeki paraları alan iki kişi camiden ayrıldı. Paraları çalan iki kişinin cami çıkışında müezzine, ‘hocam hayırlı cumalar’ dedi.

''PARANIN MİKTARI ÖNEMLİ DEĞİL''
Doğukent Cami İmam Hatibi Fatih Balbaba, “Sabah saat 08.25’te biz camimizin misafirhanemizde bulunuyorduk. Kendiler sabah camide kimsenin olmadığı saatte camiye girmişler. Daha sonra caminin yardım kutularını alıp kadınların namaz kıldığı bölüme geçerek kilitlerini kırmışlar. Daha sonra sandıkların içindeki paraları almışlar. Çıkışta da müezzine, ‘hocam hayırlı cumalar’ dedikten sonra camiden çıktıklarını öğrendik. Sonuçta paranın miktarı önemli değil ama paralar insanlar tarafından camimize yapılan hayır ve hasenat içindi ve bu kişiler tamamen ahlaktan, edepten yoksun kişiler” diye konuştu.