Edinilen bilgiye göre İl dışından Kahramanmaraş iline hırsızlık amaçlı gelen şüpheliler sıkı takip sonucu çaldıkları ziynet eşyaları ile birlikte yakalandı.

Asayiş şube müdürlüğü hırsızlık büro amirliği ekipleri il dışından hırsızlık amaçlı gelen şüpheli kadınlar ve erkeklerle ilgili sıkı takip başlatmış, yapılan çalışmada 11.10.2021 günü Kırmızı şahin marka araç ile Kahramanmaraş merkeze hırsızlık yapmak için gelen şahıslar özellikle kapıları kilitli olmayan ve kamera sistemi bulunmayan binaları tercih ederek keşif yaptıklarını ve bayanların metropol binaların olduğu yerlere bırakıldığını belirleyen ekipler, aracın plakasını çözerek derhal aracı takibe aldı.

Hırsızlık büro amirliğine bağlı ekiplerce tali yollardan gittiği belirlenen araç Türkoğlu ilçesi organize sanayi bölgesinde kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlıktan birçok kaydı bulunan  Kiraz Y. (45), Serpil Y. (26), Murat Y. (31), Eşref A. (34) isimli şahısların olduğu ayrıca hırsızlık eşyası olduğu anlaşılan el çantası içerisinde yaklaşık 30.000 TL değerinde birçok ziynet eşyası, para, altın, saat gibi malzemelere el konuldu.

Çanta içerisinde bulunan kağıt üzerinde yazılı e-posta adresinden çalınan malzemelerin sahibine ulaşan ekipler derhal şüphelileri gözaltına aldı, emniyetteki işlemleri akabinde adliyeye sevkedilen şahıslardan Murat Y. (31) ve Eşraf A. (34) serbest kalmış, Kiraz Y. (45) ve Serpil Y. (26) ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.