İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan sokağa çıkma yasağı, büyükşehir statüsündeki Kahramanmaraş’ta da hayata geçirildi. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte sessiz bir gün geçiren Kahramanmaraş’ta sokaklar, caddeler ve kaldırımlar bomboş oldu.

Kentin en işlek yerlerinden biri olan Trabzon Bulvarı'nda, görevli ve polisler haricinde kimse olmazken, tüm iş yerlerinin kapanmasıyla kent adeta sessizliğe büründü.

Sokağa çıkma yasağının başlamasından iki saat önce, gece fırın ve marketlere akın eden kalabalıktan eser kalmadı. Yaşanan yoğunluk gece yarısından itibaren sona erdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA KAHRAMANMARAŞ YÜZDE 90 UYDU

Yasağa ilişkin genelgeye göre, sokağa çıkma yasağından hariç tutulan vatandaşlar da durdurulup kontrol ediliyor. Araçlar tek tek durdurulup, sokağa çıkması zorunlu olanların dışındakilere ceza yazılıyor. Sokağa çıkma yasağına dahil olmayan görevlilerin kimlik kontrolü yapılıyor. Ruhsatsız, ehliyetsiz araç kullanan ve sokağı çıkma yasağını ihlal edenlere büyük ceza kesiliyor. Kahramanmaraş trafiği, eşi benzeri görülmemiş bir sakinlik yaşıyor. Caddelerde çok az sayıda insan ve araçlar var. Yol kontrol noktalarında sivil araçlarla da görev yapan polis ekipleri, kentin bütün giriş çıkışlarında yaklaşık 3 bin polisle görev yapıyorlar.