Kahramanmaraş polisinin belirlediği ve dronerle havadan takibe aldığı organize suç örgütü 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi. 24 şüphelinin gözaltına alındığı 13’ünün tutuklandığı operasyonda, örgütün 32 olaya karıştığı ortaya çıkarken biri uzun namlulu suikast silahı olmak üzere 14 adet silah ele geçirildi. Operasyonu İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu bizzat yönetti.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen organize suç örgütünü takibe aldı. Dronelerinde kullanılarak takip edilen suç örgütüne Kahramanmaraş merkezli İzmir ve İstanbul’da eş zamanlı geniş kapsamlı operasyon yapıldı. Özel Harekat Polisinin zırhlı araçlar ile katıldığı operasyonda örgüt lideri Mehmet K.'nın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli yakalandı. Emniyete götürülen 24 şüpheli ifadeleri sonrası adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 13’ü tutuklandı, 8’ine adli kontrol şartı getirilirken, 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“Uzun namlulu suikast silahı ele geçirildi”
Polis örgüt üyelerinin ev ve işyerlerinde yaptığı aramada, bir adet uzun namlulu suikast silah, 10 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 18 adet şarjör, 25 adet mavzer fişeği, 144 adet çeşitli çaplarda fişek, paketler halinde esrar, metamfetamin, çok sayıda uyuşturucu hap ve 1 adet hassas terazi de ele geçirdi. Ayrıca adreslerde arama yapan polis, şüphelilere ait arazilerde de kazı çalışması yaptı.

“Tetikçiye 500 bin TL, ev ve araba vaadi”
Baskı, yıldırma ve korkutma yöntemlerini kullanarak haksız çıkar sağlamak amacıyla organize suç örgütü kurmak, üye olmak, tehdit,  nitelikli yağma, silahla ve bıçakla yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu madde ticareti gibi suçlardan tutuklanan şüphelerin, bazı suçlarda tetikçi kullandıkları ortaya çıktı. Polis, çetenin 15 Milyon TL istediği iş adamını gözcü kullanarak takibe aldığı tetikçi kullanarak silahla yaralattığı belirledi. Çete elebaşlarının tetikçiye, 500 bin TL, ev ve araç vaat ettiği de ortaya çıktı. Suç örgütünün aynı zamanda yıldırma, sindirme, tahsilat amaçlı silahla adam yaralama, araç ve işyeri kurşunlama, başkaları adına olaylara müdahil olarak işadamlarının birbirlerinden alacaklarını tahsil etmek amaçlı tehdit, korkutma ve silahla yaralama, uyuşturucu madde ticareti olaylarına karıştıkları belirlendi.

“Çete üyeleri menfaat nedeniyle birbirine düşmüş”
İlk başta birlikte hareket edip menfaat elde eden suç örgütünün, daha sonra kendi içinde sorunların başladığı ve birbirine karşı olaylara karıştığı da ortaya çıktı. Birbirlerinin çıkarlarına dokunan çete üyelerini oyununu polis bozdu.