Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünün verilerinin bir günü bir gününe uymuyor.

23 Ekim Çarşamba günü yayımladığı hava tahmin raporunda önümüzdeki günlerde yağmur yağmayacağını duyuran ve bugün ise bu tahmini değiştirerek, önümüzdeki günler için yağmur yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji’nin sürekli değişen tahmin raporu kafa karıştırırken yarın yağmur mu yağacak yoksa bu tahmin tekrar değişecek mi merak konusu.

Öte yandan hava sıcaklık tahmininde değişiklik olmaması da dikkatlerden kaçmadı.

DÜN FARKLI BUGÜN FARKLI
Kentimizde geçtiğimiz gün başlayıp ve dün yayınladığı raporda 1 hafta yağmur yağmayacağını bildirmişti. Sağanak yağmur beklentisi, dünkü raporda ortadan kalktı, o gün havanın parçalı bulutlu ve güneşli olacağı açıklandı. Ancak bugün rapor yine değişti, dün yağmayacak denilen yağmur, bugün önümüzdeki 5 günde yağacak denildi.

BUGÜN HAVA NASIL ?
24 Ekim Perşembe günü için bulutların artacağı, kentimiz parçalı bulutlu bir havanın beklediği duyurulmuştu, hava sıcaklığının ise en düşük 13, en yüksek 26 derece olacağı ifade ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge geneli; Parçalı çok bulutlu, Mersin'in batı kesimleri (Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Silifke), Hatay'ın iç kesimleri (Antakya, Altınözü, Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı), Osmaniye'nin doğusu ( Bahçe ve Düziçi), Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif sağanak yağış geçişleri tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, Mersin'in batı kesimleri ile Hatay kıyılarında yer yer fırtınamsı rüzgar şeklinde esmesi beklenmektedir.